Cutremur după cutremur în România! Cel mai recent seism a avut loc azi

În România a avut loc un val de cutremure în ultima perioadă. Cel mai recent a avut loc azi, 20 noiembrie, în zona Vrancea, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

G.B., miercuri 20 noiembrie 2019 , 17:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mișcarea plăcilor tectonice s-a produs la o magnitudine de 2,8 grade pe Scara Richter și o adâncime de 67 km, au transmis specialiștii. Seismologii au comunicat lista completă a orașelor afectate de cel mai recent cutremur produs pe teritoriului României. Seismul a fost resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 49 km N de Brașov, 101 km SV de Bacău, 125 km N de Ploiești, 132 km E de Sibiu, 153 km NE de Pitești, 183 km N de București, 183 km SV de Iași, 186 km SE de Cluj-Napoca, 187 km V de Galați, 191km NV de Brăila.

Cutremurul s-a produs doar la câteva ore după cel produs în noaptea de marți spre miercuri în zona Vrancea, la o magnitudine de 2,6 și o adâncime ceva mai mare, de 116 km.

Cutremur după cutremur în România. Cel mai recent seism a avut loc azi

Citeste si: Femeie dată în urmărire internaţională după ce fusese condamnată la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat, prinsă în Italia

Cutremur după cutremur în România. Cel mai recent seism a avut loc azi

Conform informațiilor transmise de INFP, seismul a fost resimțit în apropierea următoarelor orașe: 63 km E de Brașov, 68 km NE de Ploiești, 121 km N de București, 124 km S de Bacău, 127 km V de Brăila, 130 km V de Galați, 140 km NE de Pitești, 177 km E de Sibiu, 186 km N de Ruse, 206 km SV de Iași, arată fanatik.ro.

Citeste si: Caz șocant în Capitală! Un copil de 13 ani a înjunghiat un tânăr de 22 de ani pe stradă

Autoritățile trag un semnal de alarmă, în urma frecvențelor îngrijorătoare cu care se produc cutremurele în ultima vreme pe teritoriul României. Deși nu poate spune cu exactitate dacă va mai avea loc un dezastru ca cel din 1977, profesorul Mărmureanu a explicat: „Noi ne aflăm exact în epicentrul cutremurelor. Oricând putem spune că va fi un cutremur în zona Vrancei, dar când va fi unul mare, nu putem şti. Privind în spate, undeva în limita la 100 de ani a fost câte un cutremur mare. A fost în 1977, a fost şi în 1940, 1802”, a transmis Directorul Observatorului Seismologic de la Vrâncioaia, Ioan Verdeș.

Cutremur după cutremur în România. Cel mai recent seism a avut loc azi

Citeste si: Alertă la Cluj! Mama și fiu, dispăruți fără urmă. Au plecat de acasă și nu s-au mai întors

De asemenea Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, a precizat că este imposibil de prezis un cutremur mare în România, însă datele sunt analizate în permanență. „Între un cutremur de suprafaţă cum a fost în 4 martie şi unul adânc se adună 100 de ani între ele. Ar trebui sa fie prin 2040 un cutremur. Ar trebui, dar asta nu înseamnă că aşa va fi. Nu putem discuta nici de matematică, nici de fizică aici. Mecanismele interne ale Pământului nu le ştim”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si