Cutremur după cutremur în România! Trei seisme într-o singură dimineață

În luna octombrie, în România au avut loc aproape 40 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter. Iar noiembrie a debutat cu trei seisme petrecute într-o singură dimineață. Trei cutremure slabe s-au produs luni dimineaţa în zona seismică Vrancea şi în regiunea Moldovei, cu magnitudini de 2,4, 3 şi 2,1 pe scara Richter, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Author: Alina Raducu luni 02 noiembrie 2020 , 10:40

Cutremur în România! Trei seisme într-o singură dimineață
Cutremur în România! Trei seisme într-o singură dimineață
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primul seism, de 2,4 pe Richter, a avut loc la ora locală 3:32, în judeţul Vaslui, la adâncimea de 6 kilometri (km), iar epicentrul s-a aflat la 43 km Sud de Iaşi, 48 km Nord-Est de Bacău, 109 km Vest de Chişinău şi 155 km nord de Galaţi.

Citeste si: VIDEO- Cutremur în Marea Egee: Cel puţin 26 de morţi şi peste 800 de răniţi în Turcia şi Grecia

Mai multe seisme au avut loc în ultima perioadă, în România

După aproximativ o jumătate de oră (3:58) s-a produs un nou cutremur, cu magnitudinea 3, însă în judeţul Vrancea şi la o adâncime de 100 de kilometri.

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 72 km Est de Braşov, 88 km Nord-Est de Ploieşti, 105 km Sud de Bacău, 120 km Vest de Galaţi, 121 km Vest de Brăila şi 140 km Nord de Bucureşti.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Citeste si: Metodă revoluționară pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2. Vitamina care se va introduce în alimente

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INFP apreciază că România este o ţară cu potenţial seismic ridicat, aspect evidenţiat de studiile de hazard seismic şi de prevederile codului de proiectare seismică P100

Astfel, cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu, fostul director al Institutului de Fizică Pamântului, precizează că nu avem de ce să ne îngrijorăm de numărul de cutremure care se vor produce în următorii ani.

”Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter.”, a declarat Mărmureanu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si