Potrivit agenţiei guvernamentale turce pentru situaţii de catastrofă (AFAD), 49 de persoane au murit, iar alte 896 au fost rănite în acest cutremur, în care au murit, de asemenea, doi adolescenţi în Grecia.

Cutremurul, de 7 grade pe scala Richter potrivit Institutului american de geofizică USGS, evaluat la 6,6 grade pe scala Richter de către autorităţile turce, a avut loc vineri după-amiaza, în Marea Egee, la sud-vest de Izmir, al treilea cel mai important oraş din Turcia şi în apropiere de Insula greacă Samos.

La Bayrakli, cel mai afectat oraş turc, salvatori continuau duminică să caute între dărâmăturile a opt imobile surpate, potrivit AFAD.

Salvatorii caută cu disperare supraviețuitori

Câteva zeci de salvatori lucrau la degajarea locurilor respective, într-un vacarm asurzitor de buldozere şi picamăre, sub privirile îngrijorate ale rudelor persoanelor date dispărute, potrivit unei corespondente AFP.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: Cutremurul din Turcia a fost filmat. Imagini incredibile postate de un tânăr

Un salvator a anuţat că cel puţin zece persoane ar mai putea fi blocate sub dărâmăturile unei clădiri.

Cutremurul a fost atât de puternic, încât a fost resimţit până la Istanbul şi Atena şi a cauzat un ”minitusnami” care a inundat străzile Seferihisar, un oraş turc situat aproape de epicentru, şi a măturat coasta Insulei elene Samos.

Citeste si: Momentul șocant în care o clădire de locuințe se prăbușește în Izmir, după cutremurul devastator de azi

La Samos, două persoane au murit şi s-au constatat pagube materiale importante, potrivit autorităţilor greceşti.

Turcia şi Grecia, două ţări situate într0una dintre cele mai active regiuni seismice din lume, şi-au lăsat de o parte tensiunile diplomatice şi s-au declarat pregătite să se ajute reciproc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si