Un seism de magnitudinea 4 a fost resimţit la Strasbourg. Este un seism clasat drept „indus” de către reţeaua naţională franceză de supraveghere seismică Renass, adică cauzat de o activitate umană, relatează AFP.

Cinci minute mai apoi un al doilea cutremur de magnitudinea 2 a fost sesizat. S-a întâmplat la nord de Strasbourg, în apropierea comunei La Wantzenau.

Citeste si: România a fost zguduită de cel mai puternic cutremur din acest an

Departamentul de Analiză şi Supravegherea Mediului din cadrul Comisariatului Energiei Atomice şi Energiei Alternative (CEA-Dase) a anunţat că primul seism a avut o magnitudine de 4,3 şi epicentrul la nord-vest de Strasbourg.

Numeroase reacţii au apărut pe reţele de socializare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Cutremur puternic în Indonezia: 6 morţi

Locuitorii orașului au reacționat imediat după replicile seismului

„A fost cu adevărat puternic de data asta”, a scris pe Twitter unul dintre liderii opoziţiei în Consiliul Municipal, Alain Fontanel.

Un proiect geotermal de adâncime a fost dezvoltat până în decembrie la nord de Strasbourg, în zona comunelor Vendenheim şi Reichstett, care se învecinează cu La Wantzenau.

Citeste si: ALERTA. Cutremur de 7,2 în Japonia, urmat de tsunami. Un prim val uriaș a lovit coasta

cutremur patru grade azi 26 iunie
Seism puternic.[Sursa foto: PixaBay]

Prefectura din Bas-Rhin a anunţat la 7 decembrie oprirea dfinitivă a proiectului, după o serie de seisme mai mult sau mai puţin intense, inclusiv unul de magnitudinea 3,5, clasate drept ”induse” de Renass.

Iniţiatorul proiectului, Fonroche Géothermie, a recunoscut că activităţile sale se află la originea anumitor seisme.

Citeste si: ONU, despre următoarea pandemie care amenință omenirea: „Nu există niciun vaccin care să o vindece”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si