Descoperire șocantă: Au fost detectate primele cutremure pe Marte

Cutremur Marte. Sonda InSight a detectat cutremure pe planeta Marte. Cauza lor ar fi procesul de răcire care se manifestă de mult timp pe planetă. Aparatele de măsură au înregistrat sute de mişcări seismice.

A.M.S., marți 25 februarie 2020 , 18:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Cutremur Marte. Sonda Insight, de la NASA, a detectat sute de mişcări seismice între acestea numărându-se în jur de 20 de cutremure cu magnitudine de 3 sau 4.

  Faţă de ceea ce s-a înregistrat pe Pământ, seismele marţiene par firave, dar noile informaţii pot oferi indicii legate de compoziţia geologică a planetei Marte.

  Rezultatele misiunii au fost publicate luni în revistele Nature Geoscience şi Nature Communications. Sonda Insight a ajuns pe suprafaţa planetei cu o paraşută în 2018 şi a înregistrat primul seism în 2019.

  Citeste si: Cutremur în România, în această după-amiază

  cutremur marte

  „Marte este locul unde putem spune că riscul seismic este extrem de scăzut”, a declarat Philippe Lognone, care operează instrumentele sondei, conform digi24.ro

  Cutremur Marte. „În general cauza cutremurelor de pe Marte este răcirea de durată pe care o suferă planeta”, a comentat şi Bruce Banerdt, cercetător principal în proiectul InSight.

  Citeste si: Cutremur de 5,7 grade la frontiera dintre Iran şi Turcia. Şapte persoane au murit, alte 25 au fost rănite

  cutremur marte

  Misiunea sondei InSight va dura încă un an, echipa care operează echipamentele de pe Pământ continuând să adune informaţii despre secretele Planetei Roşii.

  Citeste si: Primul seism din 2020 din România. Pământul s-a cutremurat în timpul focurilor de artificii

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si