"Daca mi-ai fi dat un pupic, rezultatul examenului ar fi fost altul!" Primul politist acuzat ca cerea favoruri sexuale femeilor care doreau sa devina soferite

Un agent principal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere Covasna a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni de corupţie, cele mai grave fiind de luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexua şi abuz în serviciu. Agentul Anton a devenit astfel primul politist acuzat că ar fi cerut şi ar fi obţinut favoruri sexuale în schimbul succesului la proba teoretică.

A.S., luni 08 august 2016 , 10:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

DNA a demarat o ancheta la inceputul acestui an, in urma unor informatii cum ca probele practice pentru promovarea examenului pentru permis auto sunt trecute doar daca dai spaga, existand o legatura intre instructorii scolilor de soferi si politistii examinatori.
In timpul monitorizarii, politistii au descoperit, ca pe langa sume de bani, politistul examninator Costel-Adrian Anton le facea avansuri candidatelor care doreau sa obtina permisul de conducere.
Ziarul Adevarul descrie o intamplare petrecuta intre politistul Anton si o tanara care se afla in timpul orelor de condus cu un istructor auto.
Politistul i-a cerut instructorului auto sa vina cu tanara la o benzinarie. Acolo, Anton a urcat in masina si i-a spus tinerei: "„am văzut o fată frumoasă şi trebuie să o cunosc”, solicitându-i totodată „un pupic”. Femeia, şocată, l-a refuzat. Atunci, bărbatul i-a spus că este examinator şi că se vor vedea la examen. Şi aşa a fost. Pe 7 martie 2016, femeia s-a prezentat la examenul teoretic şi a avut surpriza să-l vadă pe agentul Anton cum îi chema în sală pe candidaţi. Tânăra a intrat în sală şi la fel ca toţi ceilalţi candidaţi s-a aşezat la un calculator pentru a susţine examenul. Nu a ştiut să răspundă corect decât la 17 întrebări şi a picat testul. Însă înainte de a părăsi sala, Anton i-ar fi spus că dacă la prima întâlnire i-ar fi dat un pupic, la examen rezultatul ar fi fost altul.
„La următorul examen selectează limba română”, i-ar fi şoptit el (femeia

DNA a demarat o ancheta la inceputul acestui an, in urma unor informatii cum ca probele practice pentru promovarea examenului pentru permis auto sunt trecute doar daca dai spaga, existand o legatura intre instructorii scolilor de soferi si politistii examinatori.

In timpul monitorizarii, politistii au descoperit, ca pe langa sume de bani, politistul examninator Costel-Adrian Anton le facea avansuri candidatelor care doreau sa obtina permisul de conducere.

Ziarul Adevarul descrie o intamplare petrecuta intre politistul Anton si o tanara care se afla in timpul orelor de condus cu un istructor auto.

Politistul i-a cerut instructorului auto sa vina cu tanara la o benzinarie.

Acolo, Anton a urcat in masina si i-a spus tinerei: "am văzut o fată frumoasă şi trebuie să o cunosc”, solicitându-i totodată „un pupic”.

Femeia, şocată, l-a refuzat.

Atunci, bărbatul i-a spus că este examinator şi că se vor vedea la examen. Şi aşa a fost.

Pe 7 martie 2016, femeia s-a prezentat la examenul teoretic şi a avut surpriza să-l vadă pe agentul Anton cum îi chema în sală pe candidaţi.

Tânăra a intrat în sală şi la fel ca toţi ceilalţi candidaţi s-a aşezat la un calculator pentru a susţine examenul.

##CITAT167##

Nu a ştiut să răspundă corect decât la 17 întrebări şi a picat testul.

Însă înainte de a părăsi sala, Anton i-ar fi spus că dacă la prima întâlnire i-ar fi dat un pupic, la examen rezultatul ar fi fost altul. „La următorul examen selectează limba română”, i-ar fi şoptit el( (femeia selectase, din meniul calculatorului, limba maghiară- n.r.).

Nu a lăsat-o să plece până nu i-a dat numărul de telefon.

La scurtă vreme a sunat-o şi după ce i-a spus că este frumoasă a chemat-o la o întâlnire.

Cei doi, poliţistul şi candidata, au ieşit în oraş şi au luat masa împreună. Pe parcursul întâlnirii au discutat despre viitorul examen teoretic ce urma să fie susţinut de tânără. Anton a asigurat-o că va face tot posibilul pentru a o ajuta să promoveze examenul.

În acest sens, poliţistul i-a explicat că trebuie să selecteze limba română şi să aştepte să treacă pe lângă ea pentru a-i şopti răspunsurile. De la restaurant, poliţistul şi tânăra candidată s-au dus acasă la Anton, pentru restul nopţii.

Pe data de 18 aprilie, tanara a sustinut din nou examenul teoretic si a procedat intocmai cum i-a spus politistul. Agentul s-a asezat in spetele ei si i-a soptit raspunsurile la 6 intrebari, fapta care este dovedita si se imaginile surprinse de camerele de supraveghere di sala de examinare.

Tanara a promovat examenul.

In acelasi dosar mai sunt trimisi in judecata alte noua persoane, candidati care ar fi dat sume de bani cuprinse intre 100 de lei si 1000 de euro pentru a promova examenele pentru permisele de conducere, dar si un comisar de politie si doi instructori auto, scrie ziarul Adevarul.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Surpriza de proportii AZI, la Survivor Romania 2021. Noi concurenti intra in competitie... Surpriza de proportii AZI, la Survivor Romania 2021. Noi concurenti intra in competitie alaturi de Faimosi si Razboinci. Cine sunt acestia?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si