Daea a mancat virsli si mici la Alba Iulia, la un eveniment organizat in cadrul campaniei "Alege oaia!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a participat, joi, la Alba Iulia, la un eveniment de promovare a produselor din carne si lapte de oaie organizat in cadrul campaniei „Alege oaia!”, si-a cumparat virsli, mici si paine coapta. De altfel, el a fost asteptat cu o paine traditionala realizata in forma hartii Romaniei si cu mesajul „Alege oaia!”.

V.P., joi 30 noiembrie 2017 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Evenimentul de promovare a consumului de carne si produse din carne de oaie din cadrul campaniei nationale „Alege oaia!” are in aceste zile in santurile Cetatii din Alba Iulia si la el participa zeci de oieri din judetul Alba si producatori de branza si produse din carne de oaie.

Ministrul Agriculturii a fost asteptat de unul dintre producatorii din Alba cu o paine traditionala realizata in forma hartii Romaniei si cu mesajul „Alege oaia!”, din care Petre Daea a spus ca e prea frumoasa ca sa rupa.

El a rupt in final din partea de jos a painii, spunand ca ia "putin nisip de pe fundul Dunarii". "De pe fundul Dunarii as lua putin nisip ca sa mearga mai bine barjele sa ducem graul afara si sa luam banii pe el”, a spus Daea.

El a vizitat apoi corturile producatorilor si a gustat din produsele acestora, si-a cumparat virsli, dar si o paine coapta in cuptor si a carei coaja a fost apoi batuta, facuta la o brutarie din Santimbru si atestata ca produs traditional.

Petre Daea a vorbit cu ciobanii prezenti la eveniment si a explicat ca a inceput cu promovarea oii tocmai pentru a-i ajuta.

"E bine ca am luat-o cu oaia ca ea vine saraca din varful muntelui cu oamenii astia care se duc si pleaca cate sase luni de zile. Uita de copii, uita de neveste, uita de familie, uita de sat si cand vin, vin plangand. Ai vazut la Loman (n.r. - o localitate de oieri din Alba), veneau ciobanii plangand de bucurie ca au ajuns in vatra satului. Exceptional. si pe oamenii acestia trebuie sa ii ajutam”, a mai spus Daea.

Ministrul Agriculturii s-a oprit apoi sa manance mici cu mustar impreuna cu prefectul de Alba Danut Halalai si cu deputatul PSD Ioan Dirzu.

 

TAGURI
daea
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si