Dan Barna: „O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei pentru un vaccin nu va fi, asta cu siguranţă”

Dan Barna a făcut declarații cu privire la campaniile de vaccinare. El a anunțat că în țările europene intenția de vaccinare este de 80%, iar în România în jur de 60%. Barna a mărturisit că oamenii nu pot primi zahăr, făină şi ulei pentru un vaccin.

Author: Georgiana Balaban miercuri 19 mai 2021 , 07:14

dan barna despre campania de vaccinare
Dan Barna în autobuz.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Viceprim-ministrul Dan Barna a transmis că România este, alături de alte trei ţări din regiune, unul dintre statele europene în care intenţia de vaccinare este cu 20 de procente mai scăzută faţă de celelalte state. Conform politicianului, cauza este campaniile de anti-imunizare. „O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei pentru un vaccin nu va fi, asta cu siguranţă.

Dincolo de asta, modalităţile prin care cetăţenii pot fi încurajaţi, eu am propus variante din acestea creative, o cină cu preşedintele, o masă cu premierul sau cu unul din vicepremieri", susţine Barna.

Citeste si: Ce mesaj le-a transmis Dan Barna protestatarilor anti-restricții

Ce a transmis vicepremierul Dan Barna

„Din păcate- şi aici mă aştept ca noul CNA să reacţioneze- sunt posturi şi emisiuni care promovează exact mesajele acestea care ne pun într-o situaţie foarte proastă. De ce spun asta? Pe sondajele europene, în majoritatea statelor europene intenţia de vaccinare este undeva în jur de 80%. În România intenţia de vaccinare este undeva în jur de 60%, lucru particular doar României, Poloniei, Ungarei şi, parţial, Bulgariei. De ce? Pentru că acestea sunt ţările în care au fost puternice campanii de ştiri false, de antivaccinism şi toate aceste năzbâtii cu 5G şi toate celelalte lucruri care nu au nicio legătură cu o lume modernă.

Or, asta înseamnă că pentru a avea succes e necesar să fim creativi în sensul în care să înţelegem că cei care urmează să se vaccineze... ok, sunt o parte antivaccinişti, pe aceia nu ai cum să îi convingi, nu ei sunt ţinta, dar sunt o mare din parte din oameni care nu s-ar opune, dar nu sunt neapărat entuziaşti”, a afirmat Dan Barna, marţi seară, la B1 Tv.

Citeste si: Dan Barna, despre privatizarea sistemului sanitar: Din păcate, nu suntem la reformele mari de privatizări

dan barna despre campania de vaccinare
Vicepremierul Dan Barna.[Sursa foto: Facebook]

Dan Barna a discutat și despre implicarea autorităților locale în campaniile de vaccinare, în mod deosebit la sate. Barna a avansat chiar ideea unor competiţii cu premii între localităţi privind vaccinarea, însă a afirmat că nu s-a luat o decizie cu privire la stimularea financiară sau cu bunuri de ordin material a celor care se imunizează.

Citeste si: Dan Barna, adevărul despre relația cu Nicușor Dan ”Ne sunăm din când în când” Invitat în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, vicepremierul a spus dacă s-a simțit trădat VIDEO

„O campanie naţională de zahăr, făină şi ulei pentru un vaccin nu va fi, asta cu siguranţă. Dincolo de asta, modalităţile prin care cetăţenii pot fi încurajaţi, eu am propus variante din acestea, creative, o cină cu preşedintele, o masă cu premierul sau cu unul din vicepremieri...

De fapt sunt trei elemente care cred eu că i-ar face pe oameni să se vaccineze, de fapt îi fac pe oameni să se mişte într-o direcţie pe un subiect, oricare altul: frica şi frica asta a funcţionat cât timp cifrele au fost sus, competiţia – faptul că nu vei fi mai prejos decât vecinul tău, satul de peste deal, celălalt oraş şi celălalt element este fudulia, sau mimetismul- vedeta de orice fel ar fi”, consideră Dan Barna.

Citeste si: Situație incredibilă! România va avea un nou premier?! Iohannis și Barna au discutat pe această temă


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si