"Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dan Barna, eu aflându-mă la Cabana Babele alături de Valerie, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar exista între USR şi PLUS", arată Dacian Cioloş, duminică, într-o postare pe Facebook.

În mesaj se precizează că USR şi PLUS vor merge împreună la alegerile viitoare.

"Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianţei. Alianţa noastră e, de fapt, alianţa celor care i-au oferit deja încrederea.

Da, pe alocuri discuţiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei şi cu soluţii care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR şi PLUS vor merge mai departe împreună. Şi la prezidenţiale, şi la locale, şi la parlamentare", mai precizează cei doi.

Cioloş şi Barna spun că nu vor fi descurajaţi de nicio încercare de dezbinare.

"Suntem hotărâţi să găsim cea mai bună formulă pentru asta şi nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înţelegere care să ne facă mai eficienţi decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alţii în trecut", mai scrie în mesaj.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Liderul USR, Dan Barna, declara, vineri seara, într-o emisiune la TVR 1, că alianţa USR-PLUS îşi doreşte „categoric” să îl învingă pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Barna spunea, de asemenea, că trebuie accentuată integrarea cu PLUS, fiind două partide cu „culturi organizaţionale diferite”, partidul condus de Dacian Cioloş având „o structură mai ierarhică”.

Barna preciza că alianţa va avea candidat la alegerile prezidenţiale care va fi Dacian Cioloş sau el.

Întrebat dacă se consideră pregătit să candideze şi să preia funcţia de preşedinte al ţării, Dan Barna a răspuns: „Experienţa mea de viaţă e de om care a făcut proiecte pentru dezvoltare. Proiectul meu personal este să transform USR, şi acum avem alianţa USR-PLUS, în ceva care contează şi nu e doar un foc de paie, cum au mai fost partide spectaculoase în România care au avut o viaţă de un an, doi. Ăla e obiectivul. Ca să ating acest obiectiv, eu sunt foarte conştient că următorul pas sunt alegerile prezidenţiale, unde e important ca alianţa USR-PLUS să facă o figură credibilă şi consistentă. Din această perspectivă, eu personal şi Dacian Cioloş- chiar azi am avut negocieri- analizăm care e cea mai bună structură de poveste care să genereze încredere şi care să ne ducă mai departe spre guvernare în 2020”.

Citeste si: Doi bărbaţi s-au electrocutat după ce s-au urcat pe arcada metalică a podului CFR Herăstrău

Citeste si: Andreea Mantea și Mihai Mitoșeru, fără cuvinte la nunta la care au mers, la „Se strigă darul”: „Unde am ajuns?”

Citeste si: Bogdan Mocanu şi Andy s-au cunoscut înainte de Puterea Dragostei! Uite pozele cu foştii Roxanei, dezbrăcaţi, unul lângă celălalt! FOTO!

Întrebat dacă îşi doresc să îl „bată” pe Klaus Iohannis la prezidenţiale, liderul USR a replicat: „Categoric, fără îndoială, nu intrăm într-o luptă doar pentru impresia artistică şi suntem foarte asumaţi”.

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Barna a apreciat că pe partea de apărare a justiţiei Klaus Iohannis „şi-a făcut treaba”, dar că ar fi trebuit să fie mai vizibil sau să aibă reacţii mai rapide în unele lucruri.

”O finală fără PSD e fabuloasă pentru o Românie europeană”, a mai spus Dan Barna, referindu-se la turul II al prezidenţialelor.

În legătură cu ceea ce mai consideră de îmbunătăţit, după experienţa alegerilor europarlamentare, Dan Barna a spus că trebuie crescut ritmul extinderii partidului în rural şi în urbanul mic. El a spus că a fost o diferenţă foarte mare la rezultatele la alegeri în localităţile în care au filiale, faţă de cele unde nu au, chiar şi în comune vecine.

„Al doilea lucru ţine de înţelepciunea de a accentua colaborarea şi integrarea cu colegii de la PLUS.(...) Este la un nivel la care s-a ajuns între două partide care au culturi organizaţionale diferite. Sunt micile frecuşuri din fiecare judeţ. La noi este o democraţie foarte profundă, care are beneficii semnificative, dar generează şi un tip de proces care uneori nu e chiar comod. La ei este o structură mai ierarhică, ceea ce la rândul ei are nişte beneficii”, a mai declarat Dan Barna.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si