Dan Barna: „Subiectul pensiilor speciale trebuie rezolvat şi va fi rezolvat..!”

Vicepremierul Dan Barna declară că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor are un impactul bugetar "relativ redus", dar este importantă "tocmai ca mesaj şi credibilitate". Tot acesta afirmă că în cursul acestui an va fi "rezolvat subiectul pensiilor speciale".

Author: Alina Raducu miercuri 24 februarie 2021 , 07:29

Dan Barna: „Subiectul pensiilor speciale trebuie rezolvat şi va fi rezolvat..!”
Dan Barna: „Subiectul pensiilor speciale trebuie rezolvat şi va fi rezolvat..!”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acesta menționează adoptarea de legi pentru fiecare categorie de astfel de venituri, arătând că unele pensii speciale pot fi eliminate, iar pentru altele soluţia este impozitarea.

"Dacă noi, parlamentarii, nu am fi început cu noi, să ne tăiem pensiile speciale, evident că nu aveam nicio legitimitate morală să le spunem celorlalte categorii de beneficiari de pensii speciale că respectivele pensii speciale trebuie unele eliminate, altele impozitate, după cum sunt deciziile CCR. Deci era important şi ca simbolistică şi ca şi credibilitate a mesajului că da, subiectul pensiilor speciale trebuie rezolvat şi va fi rezolvat anul acesta, este un obiectiv al coaliţiei, agreat în coaliţie şi în ultimele şedinţe din fiecare lună, după cum bine ştiţi”, a declarat Dan Barna, marţi seară, la un post Tv.

Vicepremierul este de părere că trebuie discutate aceste venituri pe categorii

"Soluţia corectă este ca pentru fiecare categorie să ai câte o lege distinctă, care să respecte cadrul legislativ şi cadrul normativ şi deciziile Curţii Constituţionale, pentru că unele

pensii speciale pot fi eliminate şi să se revină la criteriul de contributivitate. Altele, datorită deciziilor Curţii Constituţionale, aşa cum sunt ele astăzi- bune, proaste, alea sunt- nu pot fi eliminate şi pentru acelea mecanismul impozitării va fi probabil formula despre care vorbim”, a declarat Dan Barna.

Barna a arătat că are cunoscuţi care îi spun "cu jenă asumată" că pensiile de care beneficiază după ce au lucrat în diverse domenii ale sistemului bugetar sunt "mult mai mari" decât salariile pe care le-au primit cât timp au fost în activitate.

Dan Barna susține că viitoarea lege a salarizării va fi bazată pe o nouă schemă

În legătură cu sporurile din sistemul bugetar, Barna a mai spus că noua lege a salarizării va avea o nouă strategie şi grilă de salarizare în care să nu mai existe "discrepanţe uriaşe" între salariile bugetarilor.

" Sporurile acelea vor dispărea, anul acesta, prin reforma şi legea salarizării, care lege va clarifica toată structura salariilor”, a mai precizat vicepremierul Dan Barna.

Întrebat dacă în urma adoptării unei noi legi în ceea ce privește salarizarea veniturile bugetarilor vor scădea, Barna a explicat că obiectivul Guvernului nu este scăderea veniturilor bugetarilor, ci stabilirea unor salarii "juste" în raport cu complexitatea fiecărui loc de muncă. Acesta mai subliniază faptul că vor pleca din sistem aceia care "trec, semnează condica şi nu fac nimic".

Citeste si: Gabriela Firea, despre amendamentul depus la legea bugetului pentru creșterea alocațiilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si