Dan Tudorache: Sectia ATI de la Spitalul de Arsi ar putea fi functionala in decembrie, au fost investiti 250.000 de euro

Pentru renovarea sectiei Anestezie Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul de Arsi au fost investiti, pâna acum, 250.000 de euro din bugetul Primariei Sectorului 1, iar in luna decembrie aceasta ar putea fi functionala, a declarat, sâmbata, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Lucrarile de reabilitare s-au facut in proportie de 65-70 la suta, potrivit inginerului sef Adrian Balosin.

sâmbătă 19 noiembrie 2016 , 20:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Primaria Sectorului 1 se implica in deschiderea cât mai urgenta a sectiei ATI de la Spitalul de Arsi. Sper ca in doua-trei saptamâni sa fie functionala. Avem nevoie de acest spital de mari arsi, nu mai trebuie ca bolnavii sa fie trimisi in spitalele din strainatate. Ceea ce ma doare cel mai mult este ca Ministerul Sanatatii a avut 500 de milioane de lei sa investeasca in spitale si nu a facut-o. O vom face noi. In luna decembrie, România va avea o sectie ATI in spitalul de arsi”, a declarat Dan Tudorache, potrivit News.ro.

In prezent, lucrarile se afla la stadiul de finisare, potrivit inginerului Adrian Balosin. El sustine ca s-au facut lucrari de decopertare, consolidare, de tencuiala, de finisare a pardoselilor si au fost instalate detectoare de fum si ventilatii speciale pentru pacientii cu arsuri.

Potrivit lui Balosin, repararea sectiei ATI s-a facut in proportie de 65-70 la suta.

Inspectia Sanitara a dispus, in 14 iulie, suspendarea activitatii in sectia ATI a Spitalului de Arsi din Capitala, pâna la remedierea deficientelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei.

Ministerul Sanatatii preciza atunci ca masurile pe care trebuie sa le ia spitalul sunt: igienizarea totala a sectiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie si remedierea instalatiei de climatizare.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a cerut Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov sa dirijeze cazurile grave la alte spitale cu sectii de arsi, respectiv la Spitalul Militar, Bagdasar-Arseni, Agrippa Ionescu, Floreasca, iar pentru chirurgie plastica, la Spitalul Universitar de Urgenta.

Masurile au fost luate dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat mai multe materiale care au vizat Spitalul de Arsi. Intr-unul dintre ele a fost vorba despre o femeie de 68 de ani care a murit la câteva zile dupa ce i s-a administrat o transfuzie cu alta grupa de sânge, iar in alt caz, un barbat de 77 de ani, cu arsuri, a murit la câteva zile dupa ce medicul anestezist Camelia Roiu din acest spital i-a filmat larvele din zona urechilor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si