Daniel Zamfir, un nou proiect "împotriva cametei"! Interzice creditele în valută și cere conversia celor existente

Daniel Zamfir, senator ALDE, a depus un nou proiect de lege, care reia prevederile din legile declarate recent neconstituționale, precum cele referitoare la plafonarea dobânzilor, limitarea sumelor ce pot fi încasate de recuperatori și excluderea titlului executoriu din contractele de credit, și plusează cu interzicerea creditului în valută și conversia creditelor existente la cursul istoric plus 20%.

Author: A.N.C vineri 24 mai 2019 , 11:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

„Creditele în moneda străină pentru care debitorul nu are acoperire naturală la riscul valutar reprezintă o practică iresponsabilă auto-vătămătoare a băncilor, și nu doar o practică iresponsabilă vătămătoare a consumatorilor și a economiei în ansamblu”, se arată în expunerea de motive.

Citeste si: Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie, plasaţi sub control judiciar pentru instigare la şantaj

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Florin Gardoş, în doliu! Fotbalistul a pierdut o persoană dragă: "Odihneşte-te în pace"

Citeste si: Apariție de senzație a Monicăi Pop! Celebrul medic este de nerecunoscut FOTO

Senatorul Zamfir a mai încercat în trecut să forțeze conversia creditelor în franci elvețieni la cursul de la data acordării împrumuturilor și un proiect în acest sens a fost votat de Parlament.

Curtea Constituțională l-a respins.

Mai multe informații legate de acest subiect pe profit.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si