De ce a fost acuzat Alexandru Arsinel in plangerea penala facuta imediat dupa transplantul din 2013! Dosarul a fost clasat, dar ce raspuns au dat judecatorii

Actorul Alexandru Arsinel i-a luat apararea profesorului Mihai Lucan, acuzat de evaziune fiscala si tentativa de omor. Arsinel a fost operat in 2013 de profesorul Lucan si a fost acuzat ca ar fi avut parte de tratament preferential si ar fi primit un rinichi “peste rand”.

C.L., miercuri 03 ianuarie 2018 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De altfel, numele lui Alexandru Arsinel a aparut intr-un dosar, dupa plangerea depusa de Emanuel Ungureanu, deputatul USR care a reclamat faptul ca actorul ar fi beneficiat de tratament preferential din partea profesorului Lucan. Ungureanu a facut plangerea in calitatea sa de presedinte al Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca.

 

Plangerea a fost inaintata in  27 septembrie 2013, la doar o luna dupa ce actorul a suferit operatia de transpant renal, la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj Napoca. Prin acest demers juridic, reprezentantii asociatiei au incercat sa dovedeasca faptul ca au avut loc infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor pacientilor. Acestia au sustinut că nu exista transparenta in efectuarea transplantelor renale la Cluj, iar acest lucru ar duce pana la afectarea dreptului la viata al pacientilor care se afla pe listele de asteptare.

Ungureanu sustinea ca este suspect faptul ca Alexandru Arsinel, un pacient de 70 de ani,  care nu a facut nicio zi de dializa si a fost luat în evidentele IUTR cu trei zile inainte de transplant, a beneficiat de rinichiul unui donator de 23 de ani, in conditiile in care pe lista de asteptare sunt 1.700 de persoane.

Dosarul a fost clasat insa in 2015. In extrasele sentintei si intr-un raspuns oferit pentru clujust.ro se arata ca acest dosar a fost clasat pentru ca asociatia nu ar fi fost direct afectata, nu ar fi existat un mandat direct din partea bolnavilor cronici si ca organele judiciare nu trebuie sa dovedeasca faptul ca sistemul de sanatate din Romania are probleme, ci ca se ocupa doar de investigarea problemelor penale.

 

Emanuel Ungureanu este persoana de la care a plecat si actualul dosar al profesorului Mihai Lucan. Politicianul il ataca din nou acum pe Alexandru Arsinel, dupa ce actorul i-a luat apararea doctorului. “Arsinel are un tupeu absolut incredibil! Dupa ce a primit in mod preferential un rinichi cadou de la mafiotul de Lucan, la fel de lacomul de bani Alexandru Arsinel are obraznicia fara margini sa ii batjocoreasca pe bolnavii calcati in picioare si jecmaniti de acest Mengele al medicinii romanesti. Intr-o declaratie publica de astazi, Arsinel ii ia apararea celui care l-a favorizat in detrimentul altor bolnavi mai saraci care nu aveau statut de VIP. In opinia escrocului de Lucan actorul de comedie ar fi avut o importanta sociala mai mare ca alti suferinzi”, a scris Emanuel Ungureanu, intr-un mesaj pe Facebook.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si