Sterilizarea și dezinfectarea la salonul de manichiură

La salonul de manichiură, sterilizarea și dezinfectarea instrumentelor de lucru sunt două acțiuni extrem de importante. O forfecuță, un instrument pentru curățarea cuticulelor sau o pilă de unghii pot fi surse de transmitere a bacteriilor de la o clientă la alta. Orice profesionist în domeniu știe că sterilizarea și dezinfectarea produselor cu care lucreaza trebuie să fie făcute ca la carte.

Care sunt modalitățile de sterilizare și dezinfectare?

Există diferențe între procedura de sterilizare și cea de dezinfectare a ustensilelor de lucru, iar în rândurile de mai jos puteți afla însemnătatea fiecăreia.

Citeste si: Cele cinci fluide trebuie verificate periodic la mașină

Sterilizarea se referă la distrugerea tuturor microorganismelor patogene și nepatogene, inclusiv a sporilor acestora și se efectuează cu ajutorul unor aparaturi speciale.

Sterilizarea cu raze UV de face atunci când anumite ustensile nu pot fi supuse unor temperaturi ridicate, din cauza materialului din care sunt realizate – bureții, pilele de unghii și alte instrumente de acest fel. La lumina UV, bacteriile sunt îndepărtate cu ușurință de pe suprafața acestora.

Sterilizarea cu autoclave este o soluție salvatoare în orice salon. Autoclavele funcționează pe bază de presiune înaltă și abur, distrugând microorganismele în procent de 100%.

Instrumentarul pentru manichiură metalic este sterilizat în profunzime în autoclavă. Pentru a ucide celulele microorganismelor de pe suprafețele instrumentelor de manichiură metalice, temperatura autoclavei trebuie crescută foarte mult. Temperatură folosită în autoclave este de 121 grade Celsius, dar poate urca până la 135 grade Celsius.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Dezinfectarea se referă la curățarea instrumentelor de lucru prin îmbibarea lor sau scufundarea lor într-o soluție dezinfectantă care să îndepărteze toți agenții patogeni periculoși.

Citeste si: Premiile BAFTA 2021. Lista completă a câștigătorilor

Pentru scufundarea în băi cu dezinfectanți lichizi a instrumentelor de manichiură, este nevoie de cutii special destinate acestei acțiuni.

Cutia pentru sterilizat instrumente trebuie să fie prevăzută cu o tăviță detașabilă și culisantă pe care se vor așeza instrumentele ce urmează a fi dezinfectate. După ce se toarnă soluția dezinfectantă în cutie, instrumentele de așează pe tăvița culisantă, iar când cutia se închide, tăvița se culisează ți instrumentele ajung în soluția dezinfectantă. Instrumentele se țin în soluție în funcție de specificațiile fiecărui dezinfectant.

Citeste si: Un vulcan adormit de 6.000 de ani a erupt pe neașteptate (VIDEO)

Se recomandă dezinfectarea accesoriilor și a instrumentelor de manichiură cu produse avizate de Ministerul Sănătății. Nu se folosește aceeași soluție dezinfectantă pentru a curăța ustensilele folosite la mai mulți clienți. Fiecare recipient cu soluție de dezinfectat trebuie să conțină ustensilele folosite la un singur client.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

După dezinfectare, instrumentele de lucru se șterg cu prosoape de hârtie și apoi se păstrează în punguțe igienice, până ce se vor desigila în fața clientului.

Citeste si: CITEȘTE: Cele mai frumoase citate despre căsătorie

Nu doar ustensilele de lucru, ci toate echipamentele de manichiură dintr-un salon trebuie să fie păstrate în condiții ireproșabile de igienă pentru a preveni răspândirea virusurilor și a bacteriilor. Astfel, fiecare client se va simți în siguranță la fiecare vizită în salon!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si