De ce nu e bine sa ii pui copilului doua nume de botez. Preotii explica de ce este o greseala
Life

De ce nu e bine sa ii pui copilului doua nume de botez. Preotii explica de ce este o greseala

A.L.
12 oct 2017

Alegerea numelui pentru copil nu este o sarcina usoara, iar parintii sunt pusi de multe ori in dificultate. Pentru ca sunt situatii in care parintii nu ajung la un acord, decid sa ii puna mai multe nume de botez copilului, lucru care poate sa il influenteze intr-un mod negativ.

in trecut, copilul lua fie numele nasului de botez sau al nasei, fie purta numele sfantului sarbatorit in ziua in care s-a nascut. Cu toate ca unii copii au nu doua, ci chiar trei nume de botez, aceasta practica nu este tocmai recomandata de reprezentantii bisericii, potrivit crestinortodox.ro.

Mai exact, acestia sunt de parere ca fiecare om trebuie sa aiba un singur nume de botez si asta pentru a marca unicitatea fiecarei persoane in parte. Atunci cand o persoana poarta mai multe nume, aceasta nu stie exact cu care dintre ele sa se identifice si ajunge sa fie prinsa intre doua unitati valorice diferite.

in plus, chiar daca un copil are mai multe nume, niciodata nu le va folosi pe toate, ci doar unul dintre ele va fi majoritar, ceea ce inseamna ca celelalte vor fi aproape inutile. Acesta este motivul pentru care parintii sunt sfatuiti sa aleaga un singur nume pentru copilul lor, acela pe care il considera cel mai potrivit.
 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook