Psihoterapeuții unor oameni bogați au distrus opinia majorității: banii nu aduc fericirea. Se pare că oamenii bogați ar fi mai mult triști, decât fericiți, iar specialiștii aduc explicații, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro

Sunt sau nu bogații, oameni fericiți?

Conform sursei citate anterior, contrar ideii că oamenii bogați sunt fericiți, ei, de fapt, sunt mai mult triști. Psihoterapeuții milionarilor au făcut câteva dezvăluiri la CNBC.

Potrivit acestora, oamenii bogați se confruntă adesea cu sentimente precum paranoia, izolarea sau chiar depresia.

"Majoritatea oamenilor nu pot înțelege cum pot avea probleme oamenii bogați. Ei resping preocupările de sănătate mintală ale oamenilor bogați ca fiind nesemnificative și de o importanță redusă", a declarat Paul Hokemeyer, un psihoterapeut clinic al oamenilor bogați, potrivit antena3.ro .  

Citește și: Nu a lucrat niciodată, dar a mers să își depună actele de pensionare. Ireal ce s-a întâmplat cu femeia din Suceava, după verificarea documentelor

semn de intrebare

De ce nu sunt oamenii bogați fericiți?

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Unul dintre motivele pentru care bogații ajung să fie triști sau în ipostaza de a suferi probleme de sănătate este izolarea cronică, pentru că, de cele mai multe ori, din mediul în care bogații ajung să trăiască, fac parte puțini oameni.

"Ei trăiesc într-un loc atât de rarefiat al celor 1% din top, unde există foarte puțini oameni care împărtășesc realitățile lumii lor", a declarat Paul Hokemeyer, potrivit aceleiași surse.

Psihoterapeutul Paul Hokemeyer ar fi explicat că izolarea bogaților se datorează lumii din jur. Se pare că oamenii ajung să considere oamenii cu bani drept ținte, lucru care ajunge a fi observabil ulterior.

Din această cauză, bogații devin suspicioși în crearea diverselor tipuri de relații cu cei care îi înconjoară.

Citește și: Lista job-urilor care îți pun în pericol sănătatea! Factorii de risc la care te expui dacă activezi în aceste domenii

om la psiholog

Explicația uluitoare a psihoterapeuților

[Sursa foto: istockphotos]

Amanda Falkson, psihoterapeut, ar fi declarat că oamenii bogați au nevoie de un scop pentru a face parte din societate. Psihoterapeutul a mărturisit că, deși sunt oameni cu bani, nevoile umane rămân aceleași.

"Atunci când nu mai este nevoie să muncești, de unde îți iei sentimentul de sens, scop și structură? Devii un simbol de dolar ambulant? Unde mă încadrez din punct de vedere social acum că nu mai fac parte din vechea mea lume? Bogăția nu ne înlătură nevoile umane. Iar a avea un sens și un scop în viață sunt nevoi foarte importante", a declarat Amanda Falkson, potrivit sursei anterioare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si