Tassimo, Tchibo, Lavazza.... modelele de aparate cu capsule de cafea sunt din ce în ce mai numeroase pe piață și din ce în ce mai populare. În plus, cafeaua în capsule este o delicioasă alternativă la cea clasică, cu numeroase beneficii pentru sănătate, care îți poate stimula energia și ameliora digestia sau imunitatea.
Utilizate pe scară largă în aparatele de cafea espresso, capsulele de cafea sunt depozitate și ambalate într-un recipient închis ermetic. Fiecare doză este pre-porționată pentru a se potrivi unei cești de cafea, pentru a evita supradozarea.
Cafeaua în capsule se adresează tuturor celor care preferă să prepare rapid o cafea, bucurându-se în același timp de o băutură cu mai puțină cofeină decât o capsulă de espresso, dar cu mai multă aromă decât o cafea la filtru.
Spre deosebire de alte tipuri de cafea, cafeaua în capsule este o porție de cafea măcinată și măsurată în prealabil.
Aparatul de cafea cu capsule
Acest aparat este unul dintre aparatele must-have pentru iubitorii de cafea. De fapt, acest tip de aparat are multe puncte pozitive:
-Prepară o cafea netedă, spumoasă, la temperatura potrivită.
-Este ușor de utilizat și rapid de manevrat, ceea ce îl face ideal pentru cei care se grăbesc. Îți poți face propriul espresso, lung sau scurt, după cum dorești.
-Este mai silențios decât alte cafetiere automate cu râșniță de cafea.
-Dimensiunea sa ultra-compactă este ideală pentru bucătăriile mici și suprafețele de lucru aglomerate.
-Este ușor de curățat.
Care sunt punctele forte ale cafelei în capsule?
Un aparat cu capsule este foarte ușor de utilizat și de întreținut, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea zilnică. Capsulele de cafea îți permit să îți savurezi rapid cafeaua de dimineață și să îți începi ziua cu multă energie datorită timpului redus de încălzire.
Citește și: VIDEO- România are un concept de cafenea, preluat din străinătate: cafeneaua cu pisici
Capsulele de cafea espresso, cu aromele lor bogate și aromele puternice, sunt disponibile într-o mare varietate de tipuri și intensități pentru a se putea potrivi tuturor gusturilor și preferințelor.
În plus, sunt cea mai bună opțiune pentru cei care consumă cafea doar din când în când.Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.
Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.
Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.