De ce să alegi o mașină second hand în locul uneia noi?

Ți-a atras atenția un vehicul nou și elegant. Reclamele de la televizor te atrag către un dealer de mașini, pentru a vedea acel nou vehicul. Dar este o mașină nouă potrivită pentru tine?

Author: Diana Puiu vineri 01 iulie 2022 , 09:50

De ce să alegi o mașină second hand în locul uneia noi?

De ce să alegi o mașină second hand în locul uneia noi?

[Sursa foto: unsplash.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sigur, are toate caracteristicile dorite de tine și reprezintă o opțiune de finanțare atractivă, dar care sunt celelalte opțiuni ale tale? Mașini la mâna a doua! Există multe motive pentru a cumpăra un vehicul second hand. Cumpărarea unei mașini second hand  te ajută să poți economisi bani, îți poate oferi aceeași satisfacție ca o mașină nouă și îți poate oferi transport de calitate pentru mulți ani.

De ce să alegi o mașină second hand?

1. Cumpărarea unei mașini second hand te ajută să economisești bani. În medie, prețurile mașinilor rulate sunt cu aproape 50% mai mici decât cele noi! Vei putea plăti o mașină uzată mult mai rapid, economisind pentru taxele de finanțare. În medie, șoferii schimbă mașina la șase ani de la cumpărare și, dacă ai plătit o sumă mai mică pentru un vehicul second hand în loc de una mai mare pentru unul nou, poți opta pentru o mașină mai frumoasă pentru următorul tău vehicul sau poți cumpăra un alt vehicul din suma rămasă.

Citeste si: Autoritățile vor introduce taxa auto sub o formă nouă în 2022. Guvernul vrea să penalizeze proprietarii de maşini vechi

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

2. Cea mai mare parte a deprecierii a avut loc deja. Șoferii se plâng de cât de repede se depreciază o mașină nouă — de îndată ce o scot din teren. Valoarea unui vehicul nou poate scădea cu 11% pe drumul spre casă, ceea ce înseamnă că vehiculul tău de mii de euro valorează cu mult mai puțin odată ce părăsește lotul. Vehiculul continuă să se deprecieze pe măsură ce trec săptămâni, luni și ani. În cazul unor mașini second hand, cea mai mare parte a deprecierii a avut loc deja. Unele vehicule uzate pot chiar câștiga valoare! Intra pe automobilel.amaritec.ro pentru a vedea mai multe detalii.

3. Fără taxe exagerate. O ofertă pentru o mașină nouă ar putea arăta grozav, dar multe vehicule noi au taxe ascunse sau nebunești, cum ar fi taxele de transport, taxele de destinație și „pregătirea distribuitorului”. Unele prețuri pentru mașini noi includ taxe de publicitate ascunse, care pot atinge sume foarte mari! O mașină uzată, în general, nu are taxe ascunse.

4. Garanții. Unele mașini second hand au încă o parte din garanția inițială. Alte mașini uzate pot avea opțiunea de a crea o nouă garanție. O garanție extinsă a producătorului pentru o mașină uzată poate oferi tehnicieni instruiți din fabrică pentru a-ți repara mașina cu piese de calitate și service rapid. 

Citeste si: Dezvăluirea celor mai avariate și a celor mai atent conduse mașini din Europa

Citeste si: „Fiecare parte a răspuns la întrebările care au fost adresate de către procurorul de caz .” Dana Roba a plâns, după ce s-a întâlnit cu Daniel Balaciu în sala de judecată- kfetele.ro

Citeste si: "Cum să te ameţească un om cu o prestanţă bine gândită?". Dorian Popa, atenționat de alte persoane înainte să ”bată palma” cu milionarul din Brașov. Cum l-a făcut Călin Donca să creadă că toate zvonurile sunt false- radioimpuls.ro

5. Prime de asigurare mai mici. Dacă ai un accident cu mașina ta nouă, asigurarea va plăti pentru cât valorează mașina la acel moment, lăsând un decalaj între prețul de achiziție și valoarea vehiculului. Acolo intervine asigurarea pentru decalaj. Asigurarea pentru decalaj va acoperi diferența dintre ceea ce ai plătit pentru un vehicul nou și valoarea sa amortizată, dar îți va crește prima de asigurare. 

Așadar, dacă nu știi ce să alegi între vehiculele noi și cele uzate, ia în considerare achiziționarea unui vehicul second hand. Vehiculele acestea oferă multe beneficii, enumerate mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si