De ce se ține post miercurea și vinerea. Ce se întâmplă în corpul tău când ții post?

Creștinii obișnuiesc să țină post în zilele de miercuri și vineri, aceștia consumând doar alimente de origine vegetală. Dar v-ați întrebat vreodată de ce se ține post în aceste două zile?

Alina Raducu, miercuri 07 aprilie 2021 , 22:09

De ce se tine post miercurea si vinerea. Ce se intampla in corpul tau cand tii post?
De ce se tine post miercurea si vinerea. Ce se intampla in corpul tau cand tii post?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Se spune că postul din zilele de miercuri și vineri există în viața oamenilor încă din primele veacuri creștine. Însă, există și câteva excepții privind postul în aceste două zile, și anume zilele însemnate cu „Harți” în calendarul ortodox.

De ce ținem post miercurea?

Ținem post în ziua de miercuri și ne abținem de la „poftele cele rele”, deoarece în această zi a fost trădat Iisus Hristos de către Apostolul Iuda pentru doisprezece arginţi. Din această zi începe și pregătirea Mântuitorului pentru Patima Sa cea de bunăvoie, astfel miercurea, creștinii aleg să mînânce numai alimente de origine vegetală, o hrană mai aspră, dovedind faptul că nu Îl vor vinde pe Mântuitorul pentru mâncăruri deosebite și pătimind împreună cu Hristos.

Citeste si: Rețete delicioase cu ciuperci pentru Postul Paștelui

De ce se tine post miercurea si vinerea. Ce se intampla in corpul tau cand tii post?
De ce se tine post miercurea si vinerea. Ce se intampla in corpul tau cand tii post?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețete de post cu cartofi. Cum să prepari cei mai gustoși cartofi în timpul postului cel Mare

De ce se ţine post în zilele de vineri?

Postul înseamnă înfrânarea de la mâncărurile de dulce. Vinerea este ziua în care Iisus Hristos a îndurat patimile, răstignit pe cruce, și anume biciuirile, batjocura, scuipările, lovirile şi moartea pentru păcatele noastre.

Iar în aceste zile în care Mântuitorul a îndurat patimile, răstignit pe cruce, noi nu ar trebui să ne săturăm de mâncăruri alese şi băuturi, ci mai degrabă să pătimim îmtreună cu El în post şi rugăciune.

Postul reprezintă milostenie către Dumnezeu și o faptă de cinstire a Lui. Miercurea și vinerea ținem post și ne înfânăm de la mâncărurile de dulce și băuturi pentru a îndura împreună cu Mântuitorul nostru zilele aspre și pline de durere.

În aceste zile renunțăm de bună voie la unele mâncăruri pentru a ne jertfi în fața lui Dumnezeu, iubindu-L și respectându-L.

În tradiție se spune că postul întărește trupul și curăță sufletul de cele rele. Astfel ne vom păstra și un stil de viață sănătos și fără excese culinare.

Citeste si: Paște 2021. Cum vor lua credincioșii lumină anul acesta în Noaptea de Înviere


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sindy l-a pus la punct pe Albert după ce au pierdut jocul de imunitate: „De când ieși... Sindy l-a pus la punct pe Albert după ce au pierdut jocul de imunitate: „De când ieși favorit...” Nu s-a mai putut abține și i-a spus totul în față!
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si