Pe ce dată pică Floriile în 2021. Când sărbătorim intrarea Domnului în Ierusalim

Creștinii sărbătoresc în fiecare an Floriile cu o săptămână înainte de Paște. Această sărbătoare vestește intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. Duminica Floriilor mai este denumită și Duminica Patimilor.

Alina Raducu, marți 06 aprilie 2021 , 10:34

Pe ce dată pică Floriile în 2021. Când sărbătorim intrarea Domnului în Ierusalim
Pe ce dată pică Floriile în 2021. Când sărbătorim intrarea Domnului în Ierusalim[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În acest an, Duminica Floriilor este sărbătorită pe 25 aprilie, va fi zi de post, dar conform calendarului ortodox, în această zi va fi dezlegare la pește.

Duminica Floriilor sau Duminica Patimilor va fi sărbătorită pe 25 aprilie

Postul Paștelui a început pe 15 martie și se va încheia pe 1 mai, astfel pe 2 mai pică Sfintele Paști.

Din moși strămoși, Postul Mare este cel mai aspru și greu post din an, spre deosebire de Postul Crăciunului, în care avem mai puține zile de post.

Prima dezlegare la pește din Postul Paștelui a fost pe 25 martie de Buna Vestire, iar următoarea dată cu dezlegare la pește va fi pe 25 aprilie, de sărbătoarea Floriilor.

Slujbele de Florii și de Sărbătorile Pascale se vor desfășura anul acesta în condiții speciale, din cauza pandemiei de Coronavirus. Patriarhia Română urează să anunțe noile condiții impuse de autorități în care vor avea loc slujbele de Florii și de Paște.

Pe ce dată pică Floriile în 2021. Când sărbătorim intrarea Domnului în Ierusalim
Pe ce dată pică Floriile în 2021. Când sărbătorim intrarea Domnului în Ierusalim[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Postul Paștelui 2021. Regulile de aur pe care credincioșii trebuie să le respecte

În tradiția românească se spune că așa cum va fi vremea de Florii, va fi şi în ziua de Paşte

Ca în fiecare an, începând din Duminica Floriilor, în toate bisericile din țară se vor face slujbe speciale numite denii. Aceste slujbe ne vor reaminti de toate evenimentele din viața Mântuitorului, de la intrarea în Ierusalim până la Învierea Sa.

I ată o rugăciune pe care este bine să o rostești în Postul Paștelui!

Rugăciunea Postului Mare

Dumnezeul nostru,

nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului, ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru
toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Citeste si: Rugăciune pentru frați și surori. Cum sa te rogi pentru sănătatea și bunăstarea lor


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si