De ce sunetul vocii tale e diferit intr-o inregistrare fata de cum il auzi tu

Vocea noastra suna diferit intr-o intr-o inregistrare fata de cum o stim noi, insa de ce? Oamenii de stiinta ne explica de unde vine aceasta diferenta.

A.C., joi 20 aprilie 2017 , 15:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ceea ce auzi tu cand vorbesti e diferit fata de cum iti percep ceilalti sunetul vocii, iar vocea pe care o auzi in intr-o inregistrare e cea pe care o aud si ceilalti, cea "adevarata", explica Dr. Yale Cohen, de la Universitatea Pennsylvania, potrivit playtech.ro.

Cele trei oase mici ale urechii, localizate in urechea medie, sunt  responsabile pentru modul in care iti percepi propria voce atunci cand vorbesti si modul in care ea suna intr-o inregistrare. Aceste oase transmit sunele colectate de pavilionul urechii, pe care le trimit catre cohlee, o structura in forma de spirala care  traduce galagia din lumea inconjuratoare in energie electrica, acesta fiind modul in care celulele din creier comunica intre ele.

De unde vine aceasta diferenta? Ei bine, creierul proceseaza diferit  sunetele care provin din exterior, fata de cele pe care tu le emiti. Cele trei oscoare ale urechii vibreaza mai mult atunci cand vorbesti, de unde se deformeaza si sunetul vocii tale si o face sa para mai diferita.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si