De ce sunt importante uniformele şi tunicile de bucătari şi ospătari

Alături de medicină, alimentaţia este un alt domeniu în care este necesară şi utilă purtarea de uniforme şi tunici de bucătari şi ospătari. Acestea fac parte din codul vestimentar corespunzător, ajută la identificarea personalului, creează o imagine profesională şi asigură igiena şi siguranţa celor care le poartă, dar şi a alimentelor.

Author: Georgiana Balaban joi 05 august 2021 , 12:23

De ce sunt importante uniformele şi tunicile de bucătari şi ospătari
De ce sunt importante uniformele şi tunicile de bucătari şi ospătari[Sursa foto: unsplash.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce includ uniformele de bucătari şi ospătari? Uniformele și tunicile de bucătari şi ospătari sunt formate din mai multe piese, fiecare având un scop bine determinat.

În categoria de uniforme pentru bucătari şi ospătari vei găsi mai multe modele de:

Tunici- au doi piepţi care permit încheierea invers atunci când sunt pătaţi. De asemenea, sunt realizate din bumbac rezistent care protejează bucătarul de căldură şi de stropii fierbinţi. De obicei sunt albe pentru că asigură un aspect curat şi igienic, dar se găsesc şi pe negru. Pot fi achiziţionate în varianta pentru femei sau pentru bărbaţi.

Citeste si: Premiile BAFTA 2021. Lista completă a nominalizărilor

Pantaloni- previn contaminarea alimentelor, sunt rezistenţi şi protejează bucătarii de căldură şi stropiri accidentale cu lichide fierbinţi. Sunt confortabili pentru a asigura libertate de mişcare şi respirabili pentru a preveni supraîncălzirea.

Şorţuri- chiar dacă nu fac parte din uniformele pentru bucătari şi ospătari, acestea sunt ideale pentru a proteja hainele albe de pete. De asemenea, oferă o protecţie suplimentară împotriva căldurii.

Bonete- sunt piesele distinctive ale unei uniforme de bucătari. În trecut, cu cât erau mai înalte cu atât mai multă experienţă avea bucătarul, iar numărul pliurilor indica numărul de reţete ştiute de acesta. În prezent, mulţi bucătari prefera să poarte bonetele mai mici sau bandanele de lucru din bumbac.

Hai să vedem de ce purtarea de uniforme de bucătari şi ospătari este o necesitate.

Citeste si: Globurile de Aur 2021. Care sunt cele mai bune filme ale anului

Asigură igiena

Igiena în domeniul alimentar este reglementată prin lege. Astfel, toate persoanele care lucrează în bucătărie sau manevrează alimente, sunt obligate să poarte uniforme de lucru care se pot curăţa şi igieniza corespunzător. Măsurile sunt necesare pentru a evita contaminarea mâncării, transmiterea germenilor şi înlătură riscului de a cădea fire de păr în preparatele gătite.

Denotă profesionalism

Pe lângă igienă, uniformele de bucătari şi ospătari creează o imagine profesională. Unele restaurante au bucătarii deschise, astfel încât clienţii să poată vedea cum este preparată mâncarea, iar aspectul este esenţial pentru a crea o atmosferă care denotă igienă, siguranţă, profesionalism şi atenţie la detalii.

De asemenea, uniformele de bucătari şi ospătari îi ajută pe clienţi să identifice corect personalul din restaurant.

Citeste si: A născut bloggerița care s-a căsătorit cu fiul ei vitreg. Vezi cum arată bebelușul

Sunt confortabile

Căldura din bucătărie este un factor care poate creşte considerabil gradul de disconfort, mai ales dacă lucrătorii din bucătărie nu sunt echipaţi corespunzător sau au de petrecut mai multe ore în acest mediu. Din fericire, uniformele şi tunicile de bucătari şi ospătari sunt special concepute pentru a asigura confort şi libertate de mişcare. De asemenea, sunt respirabile şi asigură ventilaţia necesară, prevenind supraîncălzirea celor care lucrează în bucătărie.

Sunt elegante

Un alt motiv pentru care merită să porţi uniforme şi tunici de bucătari şi ospătari este faptul că sunt elegante şi contribuie la crearea unei imagini profesionale şi moderne. De asemenea, se pot personaliza cu logo-ul restaurantului. Aceasta se poate broda sau stanţa şi va creşte nivelul de prestanţă.

Uniformele şi tunicile pentru bucătari se găsesc în diverse modele şi combinaţii de culori şi pot fi realizate din tercot sau din bumbac.

În concluzie, dacă lucrezi în industria HoReCa, eşti bucătar sau ospătar, trebuie să porţi uniforma adecvată pentru a face faţă temperaturilor crescute, a pregăti şi manevra alimentele în condiţii de igienă maximă şi a te simţi cât mai confortabil. Investeşte în produse de calitate, pentru că de fapt investeşti în imaginea ta care trebuie să fie cât mai profesională!

Citeste si: Metode prin care îți crești încrederea în tine. Idei și sfaturi pentru a îmbunătăți stima de sine


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si