Potrivit raportului, în 2020, pentru al patrulea an consecutiv, autorităţile au capturat o cantitate record de cocaină, în total 214,6 tone, cele mai mari cantităţi fiind confiscate în Belgia, Olanda şi Spania.

Cea mai mare cantitate de cocaină capturată în Europa ajunge aici în containere maritime, iar punctele de intrare se schimbă de la an la an. 

Unde sunt capturate cele mai multe cantități de cocaină

Tot mai multe cantităţi de cocaină sunt capturate în porturile din Europa de Est şi Turcia. Raportul mai arată că cocaina este acum procesată în Europa, iar substanțele folosite la fabricarea drogului au fost capturate în cantități mari în laboratoarele europene. Cel mai utilizat drog sintetic este metamfetamina, însă joacă un rol relativ mic în traficul european de droguri.

Citeste si: Caz comico-tragic în Franţa: Un câine antrenat pentru depistarea de droguri a mâncat o parte din marfa găsită

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Totuși, acest tip de drog este o amenințare tot mai mare în regiune, pe măsură ce tot mai mulți îl consumă sau îl solicită. În perioada 2010-2020, cantitatea capturată de metamfetamină s-a dublat, iar în 2020 cantitatea confiscată a crescut de aproximativ cinci ori, ajungând la 2,2 tone.

Metamfetamina este consumată mai ales în Cehia şi Slovacia, fiind produs în primul rând în Belgia şi Olanda.

Citeste si: Percheziții la Clanul Sportivilor. Celebrul "Bebino", săltat de mascați într-un dosar de proxenetism

De asemenea, raportul atrage atenţia asupra faptului că actele de violenţă legate de traficul de droguri au atins un nivel îngrijorător în UE.

În Belgia, Spania şi Olanda numărul ciocnirilor violente dintre bandele rivale de droguri a crescut în ultimii ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si