Bilanţul deceselor asociate noului coronavirus, în lume, a depăşit 1 milion

Numărul deceselor asociate noului coronavirus în lume a depăşit 1 milion, potrivit cercetătorilor de la universitatea americană Johns Hopkins, în timp ce majoritatea ţărilor din lume raportează creşteri ale contaminărilor.

Georgiana Balaban, marți 29 septembrie 2020 , 08:20

decese coronavirus în lume
Numărul deceselor COVID-19 a ajuns la un milion.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 33,28 de milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, de la descoperirea lui, la finalul anului trecut, în Wuhan (China).

Cele mai afectate ţări sunt Statele Unite (cu mai mult de 7,1 milioane de cazuri), India (peste 6 milioane de cazuri), Brazilia (peste 4,7 milioane de cazuri) şi Rusia (peste 1,1 milioane de cazuri).

Cât priveşte decesele asociate noului coronavirus, în Statele Unite au fost înregistrate mai mult de 205.000, urmate de Brazilia (peste 142.000), India (peste 96.000), Mexic (peste 76.000), Marea Britanie (peste 42.000), Italia (peste 35.800), Peru (peste 32.000), Franţa (peste 31.700), Spania (peste 31.400) şi Iran (peste 25.700).

Experţii avertizează că numărul poate fi mai mare în realitate

António Guterres, secretarul general al ONU, a spus că cifra este „uluitoare” şi reprezintă „o piatră de hotar chinuitoare”, citează BBC.

În zece luni, pandemia s-a extins în 188 de ţări.

decese coronavirus în lume
Decesele coronavirus fac ravagii în lume.[Sursa foto: PixaBay]

Măsurile de izolare şi altele luate de autorităţi în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului au făcut ca multe economii să intre deja în recesiune.

Citeste si: Coronavirus România. Orban: E un trend crescător de 150 – 200 de cazuri în ultimele două săptămâni

Citeste si: Un deținut, diagnosticat cu COVID-19. Alertă maximă la Rahova și Jilava

Citeste si: Focar nou de COVID-19, în România. 44 de persoane diagnosticate cu noul virus

Omenirea speră la un vaccin pentru a scăpa de virus

Eforturile pentru dezvoltarea unor vaccinuri continuă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că bilanţul deceselor ar putea ajunge la 2 milioane până ce un vaccin să fie disponibil.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 28 septembrie 2020. 1.271 de cazuri noi si 30 de decese cauzate de COVID-19. Bilantul pe judete si numarul de teste efectuate

La nivel global, există 240 de vaccinuri potenţiale în fază incipientă de dezvoltare, cu 40 aflate în faza de studiu clinic şi 9 în faza finală (testate pe mii de voluntari). Dezvoltarea unui vaccin durează, de obicei, mai mulţi ani, însă, din cauza urgenţei sanitare din prezent, cercetătorii lucrează intens.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si