Decizie fără precedent luată în Senat! Au fost 91 de voturi „pentru” şi 43 „împotrivă”

Premierul a fost eliminat din procedura de numire a șefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

A.M.S., miercuri 13 mai 2020 , 09:17

Premierul a fost eliminat din procedura de numire a șefului Poliţiei Române
Premierul a fost eliminat din procedura de numire a șefului Poliţiei Române
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă a social-democratului Tit-Liviu Brăiloiu de modificare a Legii 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, prin care se stabileşte că şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) este numit de ministrul de Interne, şi nu de premier, cum este prevăzut în forma în vigoare a actului normativ, informează Agerpres.

  Camera Deputaţilor a respins propunerea legislativă la 27 noiembrie 2019, dar Senatul a adoptat-o, marţi, cu 91 de voturi „pentru” şi 43 „împotrivă”.

  Potrivit legii în vigoare „Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului Afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor”.

  Prin modificarea art. 8 de către Senat, actul normativ prevede că „Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, numit de ministrul Afacerilor Interne”.

  Premierul a fost eliminat din procedura de numire a șefului Poliţiei Române
  Premierul a fost eliminat din procedura de numire a șefului Poliţiei Române

  Citeste si: Proiectul Guvernului privind măsurile pe perioada stării de alertă, la vot final

  Citeste si: Planul UE pentru salvarea turismului în Europa. Granițele vor fi deschise în trei pași

  Citeste si: Motivul pentru care lui Marcel Ciolacu i s-a făcut rău în timpul conferinței de presă: „Au fost și atacuri care au avut impact emoțional”


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta la Survivor Romania 2021. Un concurent este... Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta la Survivor Romania 2021. Un concurent este eliminat din competitie:"Ne vom lua ramas bun de la unul dintre voi!"
  spotmedia.ro
  Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
  spotmedia.ro
  Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
  b1.ro
  Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
  infoactual.ro
  Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
  infoactual.ro
  Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si