Decizie fara precedent! Rugaciunea „Tatal Nostru” va fi modificata

Rugaciunea „Tatal Nostru” va fi modificata in 2018, a decis episcopatul catolic elvetian in cadrul unei intalniri desfasurate la abatia din Einsiedeln.

Author: A.C. Webeditor: A.L. duminică 09 iulie 2017 , 13:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Astfel, cea de-a sasea invocatie din rugaciunea domneasca "Si nu ne duce pe noi in ispita" va fi inlocuita cu "Si nu lasa sa intram in ispita".

„Este o nuanta, pentru ca nu ne duce Dumnezeu in ispita. Sunt discutii si asupra versiunii romanesti, pentru ca nu ne poate ispiti Dumnezeu.

E pentru precizie si cred ca e binevenit lucrul acesta pentru o intelegere mai apropiata. Sunt sapte rugaciuni scurte care alcatuiesc ”Tatal Nostru”: Sfinteasca-se numele Tau/ Vie imparatita Ta/ Faca-se voia Ta/Precum in cer asa si pe Pamant. Si aici e ”Sa vina imparatia Ta”, pentru ca unii cred ca inseamna ca este vie. Painea noastra cea de toate zilele/ Da-ne-o noua astazi/ Si ne iarta noua greselile noastre/ Precum si noi iertam gresitilor nostri/ Si nu ne duce pe noi in ispita/ Si ne izbaveste de cel rau. La noi aici unii spun ”cel viclean”, dar viclenia este parte din rautate, intregul e rautate.
E o problema care s-a discutat si l-a noi. Ideea este ”nu ne lasa sa ne ducem in ispita”. Nu altereaza cu nimic, ci precizeaza. Si-n limba romana sunt ambiguitati, pentru ca e limba veche, care nu se mai foloseste. Este o precizie mai mare asupra acestei rugaciuni capitale, principala rugaciune a crestinilor, predata insusi de Iisus Hristos”
, a explicat publicistul Dan Ciachir pentru dcnews.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si