Decizie curajoasă a acestui guvern. Când începe, de fapt, testarea în masă de coronavirus

Guvernul unei țări europene a luat o decizie curajoasă, după modelul Slovaciei, care pare să fi dat rezultate, potrivit datelor preliminare. Acum Austria trece la măsura radicală a testării în masă.

vineri 20 noiembrie 2020 , 16:57

Sebastian kurz
„Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreaga ţară”, a declarat vineri cancelarul austriac Sebastian Kurz
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Câteva minute de testare pot preveni mai multe săptămâni de carantină pentru întreaga ţară”, a declarat vineri cancelarul austriac Sebastian Kurz. „Vom putea identifica rapid un număr mare de persoane contaminate şi

vom putea să rupem lanţul infectărilor”, a adăugat el. 

Testarea în masă pentru noul tip de coronavirus se va desfăşura în Austria în două etape, în decembrie şi în ianuarie, pentru a preveni impunerea altor perioade de carantină, a anunţat vineri guvernul austriac.

Citeste si: Persoanele vindecate de COVID-19 pot avea până la şase luni imunitate după infecţie

Testarea în masă, efectuată în premieră în Slovacia

Slovacia, țară cu 5,5 milioane de locuitori, a defășurat o campanie de testare în masă a populației, al cărei rezultat este considerat un succes. Acum țara central-europeană trece la măsuri de relaxare.

Slovacia este una dintre primele țări care relaxează restricţiile, în condițiile în care al doilea val al pandemiei face ravagii în Europa. Premierul Igor Matovic susține că testarea pe scară largă- prin folosirea testelor antigen, care oferă rezultate mai rapide, dar cu o precizie mai mică în comparaţie cu testele standard PCR- a contribuit la reducerea proporţiei

de infectări cu mai mult de jumătate.

Citeste si: VIDEO- Draga Olteanu Matei va fi înmormântată cu onoruri militare

Slovacia a raportat în total 83.796 de cazuri de coronavirus depistate prin testarea standard de la debutul pandemiei, inclusiv cele 2.024 de noi cazuri raportate joi, aproape de valoarea medie pe şapte zile. Numărul infectărilor s-a redus considerabil de la recordul zilnic de peste 3.000

înregistrat la sfârșitul lunii octombrie. Prin testarea antigen, Slovacia a depistat în jur de 60.000 de cazuri.  

Austria- 7 milioane de teste antigen

Şapte milioane de teste antigen care permit aflarea rezultatului în câteva minute au fost comandate de Austria, ţară cu 8,9 milioane de locuitori.

Testarea va începe cu profesorii şi educatorii, pe 5 şi 6 decembrie, când în Austria ar urma să se încheie a doua perioadă de carantină, potrivit Agerpres.

Apoi vor fi testaţi ofiţerii de poliţie, după care va urma o fază de testare voluntară a întregii populaţii.

Şapte milioane de teste antigen care permit aflarea rezultatului în câteva minute au fost comandate de Austria, ţară cu 8,9 milioane de locuitori.

Alexandru Rafila, despre testarea în masă

Profesorul Alexandru Rafila consideră că Slovacia, ţară dată ca exemplu pentru testarea în masă a populaţiei cu teste de tip antigen pentru SARS-CoV-2, ”nu este un model, este o încercare, un exerciţiu în momentul de faţă”.

Medicul se arată în favoarea testării în masă cu astfel de teste în localităţi cu mii sau zeci de mii de oameni, susţinând ideea

testării celor posibil infectaţi şi a contacţilor acestora cu teste de tip real-time PCR, singurele în baza cărora se poate pune un diagnostic cert.

”Slovacia nu este un model, este o încercare, este un exerciţiu în momentul de faţă. Utilizarea testelor pentru antigen în acest moment poate să detecteze un anumit număr de cazuri, dar, cu siguranţă, nu toate cazurile de infecţie dintr-un anumit moment. Asta este sensibilitatea acestor teste şi testele detectează persoane cu încărcături virale mari, mai puţin cele cu încărcături virale reduse”, a declarat Alexandru Rafila, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la PSD Braşov.

Sebastian Kurz (dreapta), la o întâlnire cu premierul român Ludovic Orban

Klaus Iohannis, despre testarea în masă din Slovacia

Experții nu sunt convinși că o testare în masă împotriva COVID-19 aduce un rezultat palpabil, a afirma Klaus Iohannis, întrebat despre măsura luată de Sloviacia, de testare a întregii populații.

Întrebat, în urmă cu două săptămâni, dacă a discutat cu autoritățile medicale despre scenariul de testare în masă a populației, așa cum se întâmplă în Slovacia, Iohannis a răspuns:

"Slovacia e singura țară care și-a propus un astfel de demers. Experții nu sunt convinși că o testare în masă aduce un rezultat palpabil. Noi doi, dacă ne testăm acum și rezultatul e negativ, dar oricare dintre noi e posibil să ia boala mâine. OMS nu recomandă testarea în masă ci în baza unei anchete epidemiologice. Așteptăm să vedem ce aduce această testare în masă și dacă pot fi trase concluzii"


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si