Lista oraşelor şi localităţilor din România care au intrat în carantină: Date oficiale noiembrie 2020

Oraşe în carantină: Vă oferim lista completă a localităţilor din România unde s-a impus lockdown total din cauza ratei imense de infectare cu COVID-19.

Author: Andreea Stoica vineri 20 noiembrie 2020 , 12:49

Oraşe şi localitati în carantină: România noiembrie 2020
Oraşe şi localitati în carantină: România noiembrie 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În toate aceste oraşe şi localităţi aflate în carantină, oamenii pot ieşi doar pentru motive bine întemeiate, ca în perioada stării de urgenţă. Motivul deplasării trebuie dovedit prin declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator.

Localităţi în carantină în judeţul Ilfov: Chiajna, Bragadiru, Clinceni şi Berceni

UPDATE:  Din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19, alte două orașe din Ilfov vorintra în carantină începând de astăzi de la ora 22:00. Este vorba despre localitățile Chiajna și Bragadiru.

Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar această decizie vine ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus. Astfel, incidența cazurilor la mia de locuitori în ultimele două săptămâni este în Chiajna de 10,31, iar în Bragadiru de 9,48.

Anterior, l ocalitățile Clinceni și Berceni au intrat în carantină, joi seara, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov.

Constanţa intră în carantină

UPDATE:  Municipiul Constanța intră în carantină, de vineri, de la ora 20:00, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat o hotărâre în acest caz. Hotărârea va fi transmisă spre aprobare șefului DSU, Raed Arafat.

Conform Prefecturii Constanța, „carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică.

În propunerea formulată și votată de CJSU Constanța se arată că este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale.

Totodată, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere (modelul se regăsește la finalul comunicatului), legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

UPDATE: Situația actuală cauzată de pandemia de coronavirus face ravagii în România, motiv pentru care autoritățile au decis că este necesar ca o nouă zonă să intre în carantină. Oamenii vor fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere dacă vor vrea să iasă din casă.

Este vorba despre Municipiul Bistrița-Năsăud care va intra în carantină deoarece incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,01 la o mie de locuitori fără focare, respectiv 9,83 la 1.000 de locuitori cu tot cu focare.

Oraşe în carantină din judeţul Alba: Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi comuna Ciugud

Alba Iulia a ajuns la o rată a infectărilor de peste 10 la mia de locuitori.

În interiorul localității, circulația mai este permisă doar între orele 06.00 și 22.00, în interes profesional, pentru asigurarea bunurilor de strictă necesitate, a asistenței medicale care nu suportă amânare, pentru donarea de sânge, îngrijirea copiilor, a vârstnicilor sau a bolnavilor.

Cei în vârstă de peste 65 de ani pot merge la cumparaturi numai în intervalul intre orele 10-13.

Pe lângă Alba Iulia, alte cinci localități din județ se închid: Cugir, Sebeș, Abrud, Blaj și Ciugud.

Citeste si: Care sunt cele șase orașe din România care vor intra în carantină

Localităţi în carantină în judeţul Sibiu: Sibiu, Şelimbăr, cartierul Arhitecților, Tălmaciu şi Cisnădie

Secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, vineri, 13 noiembrie, că municipiul Sibiu, împreună cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, au intrat, de luni, în carantină. De asemenea, în carantină intră Tălmaciu și Cisnădie. Măsura se aplică timp de două săptămâni.

Mall-urile și magazinele se vor închide în acest weekend, potrivit lui Arafat.

"O excepție va fi în acest weekend și în fiecare weekend după asta, pe durata măsurii de carantinare, este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekendului și anume sâmbătă, duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd", a declarat șeful DSU.

De asemenea, de luni, mall-urile și magazinele se vor închide de la ora 20:00, în loc de 21.00. Terasele vor fi închise pe durata carantinei. Magazinele vor putea avea în ele maxim o persoană la 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică.

"Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face pentru persoanele peste 65 de ani. Pentru ieșirea din locuință și din zonele carantinate există excepții care vor anunțate, precum activitatea profesională, asistența medicală, asistența medicală de urgență, cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere", a mai spus Arafat.

Citeste si: VIDEO- Carantină în Sibiu. Filtrele de poliție sunt peste tot

Activitățile religioase se vor desfășura în spații deschise pe durata carantinei.

Localităţi în carantină în judeţul Braşov

Prima localitate din județul Brașov care intră în carantină este Sâmbăta de Sus.

Luând în considerare analiza de risc a comunității din unitatea administrativ-teritorială Sâmbăta de Sus, efectuată de Direcția de Sănătate Publică Brașov, precum și avizul de carantinare zonală emis de către Ministerul Sănătății – Institutul Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat în această seară hotărârea prin care se va institui carantinarea zonală a localității pentru 14 zile.

Citeste si: Anunț important pentru milioane de români: ”Măsuri restrictive chiar de mâine”

Este prrma localitate din județ care intră în carantină, iar măsura se aplică din noaptea luni spre marți, respectiv din data de 17 noiembrie ora 0.00. În crantină va fi atât satul Sâmbăta de Sus, cât și stațiunea cliomaterică Sâmbăta și zona Mănăstirii Brâncoveanu. Oractic nimeni nu va mai putea pleca sau veni în respectivul poerimetru decât cu un motiv întemeiat sau pentru a merge/veni de la serviciu.

Oraşe în carantină judeţul Ialomiţa: Slobozia

Municipiul Slobozia a intrat în carantină pe 13 noiembrie, începând cu ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, relatează Agerpres.

Potrivit Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene; circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate şi prevăzute în declaraţia pe proprie răspundere; este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale şi înapoi; este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional; este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată; sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie; este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; este permisă deplasarea pentru activităţile agricole; este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obţinerea unor drepturi.

Citeste si: VIDEO- Carantina totală- singura salvare în fața bolii?

Totodată, în ordin se mai prevede că este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament; este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice; este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală; este permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localităţii, fără a opri în interiorul oraşului.

Oraşe şi localitati în carantină: România noiembrie 2020
Oraşe şi localitati în carantină: România noiembrie 2020

Ce localităţi sunt în carantină în judeţul Cluj?

Cinci localități din județul Cluj au fost introduse în carantină printr-o decizie a Departamentului pentru Situații de Urgență, la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Este vorba despre sate din două comune unde rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 a crescut foarte mult.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a propus, iar Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a aprobat introducerea în carantină a cinci localități din două comune din județul Cluj, unde rata de infectare a devenit îngrijorătoare.

În urma analizei de risc efectuată de DSP Cluj pentru localitatea Izvoru Crișului din comuna Izvoru Crișului și pentru localitățile Chinteni, Deușu, Vechea, Sânmărtin, din comuna Chinteni, autoritățile au decis să utilizeze carantina. Măsura a intrat în vigoare sâmbără la ora 17.00.

Citeste si: Spitalele militare din țară vor prelua mai mulți pacienți COVID-19

Măsurile obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zonele menționate, au fost stabilite prin ordin al șefului DSU. În interiorul celor cinci localități au fost limitate deplasările, au fost interzise numeroase activități și este necesară declarația pe propria răspundere.

De asemenea, localitatea Gherla este în carantină.

Localităţi în carantină în judeţul Timiş

Începând cu data de 5.11.2020, ora 5, următoarele localități din Timiş au intrat în carantină: Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche; și Ghiroda fără satul Giarmata Vii.

De asemenea, din 7 noiembrie, sunt în carantină şi oraşele Sînnicolau Mare şi Cioacova.

Localităţi în carantină în judeţul Sălaj

Oraşele Zalău, Jibou şi Cehu Silvaniei din judeţul Sălaj au fost carantinate începând cu data de 5 noiembrie 2020.

Oamenii pot ieşi doar pentru motive bine întemeiate, ca în perioada stării de urgenţă.

Motivul deplasării trebuie dovedit prin declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator.

Oraşe şi localitati în carantină: România noiembrie 2020
Oraşe şi localitati în carantină: România noiembrie 2020

Oraşe în carantină în judeţul Constanţa: Ovidiu şi Fântânele

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis pe 2 noiembrie impunerea măsurilor speciale de carantină, adoptate deja pentru localităţile Ovidiu şi Fântânele, şi în reşedinţa de judeţ, după ce rata de incidenţă cumulată a ajuns la 3,5/1.000 locuitori, informează Prefectura Judeţului Constanţa.

Potrivit sursei citate, în urma unei analize realizate de DSP Constanţa, s-a aprobat trecerea tuturor unităţilor de învăţământ din municipiul Constanţa în scenariul 3 de funcţionare, pentru următoarele 14 zile, după ce rata de incidenţă cumulată a ajuns la 3,5/1.000 locuitori, ca urmare a pozitivării, în ultimele 14 zile, a 1.096 de persoane, din totalul de 313.223 de locuitori din oraşul reşedinţă de judeţ.

Citeste si: Un alt oraș din România impune obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise. Se suspendă și activitatea din interiorul restaurantelor

Judeţele din România cu cele mai mari rate de infectare

Judeţele cu cea mai mare rată de infectare
Judeţele cu cea mai mare rată de infectare

Distribuţia pe judeţe a cazurilor de COVID-19 nou înregistrate în ultimele 24 de ore este următoarea:

* Alba- 76
* Arad- 251
* Argeş- 197
* Bacău- 116
* Bihor- 257
* Bistriţa-Năsăud- 44
* Botoşani- 73
* Braşov- 122
* Brăila- 63
* Buzău- 63
* Caraş-Severin- 37
* Călăraşi- 83
* Cluj- 105
* Constanţa- 362
* Covasna- 37
* Dâmboviţa- 144
* Dolj- 99
* Galaţi- 111
* Giurgiu- 45
* Gorj- 34
* Harghita- 14
* Hunedoara- 81
* Ialomiţa- 66
* Iaşi- 147
* Ilfov- 272
* Maramureş- 258
* Mehedinţi- 71
* Mureş- 142
* Neamţ- 104
* Olt- 91
* Prahova- 272
* Satu Mare- 43
* Sălaj- 6
* Sibiu- 220
* Suceava- 30
* Teleorman- 38
* Timiş- 244
* Tulcea- 273
* Vaslui- 46
* Vâlcea- 62
* Vrancea- 63
* Bucureşti- 999


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cea mai puternică rugăciune care se rostește pe 27 ianuarie. E sărbătoare cu cruce... Cea mai puternică rugăciune care se rostește pe 27 ianuarie. E sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox
spotmedia.ro
Statui asemănătoare Sfinxului, descoperite de o echipă de arheologi Statui asemănătoare Sfinxului, descoperite de o echipă de arheologi
spotmedia.ro
Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei
b1.ro
Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara... Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
ziareonline.ro
Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare.  Anunţul făcut de Lia Olguţa... Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Ardealul va fi luat de către Ungaria! Avertismentul care cutremură toată România Ardealul va fi luat de către Ungaria! Avertismentul care cutremură toată România
doctorulzilei.ro
Durerile de spate au legătura cu lipsa acestei vitamine importante Durerile de spate au legătura cu lipsa acestei vitamine importante
romaniatv.net
S-a dat ordinul! Alertă de gradul 0 la graniţele României S-a dat ordinul! Alertă de gradul 0 la graniţele României
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si