Decizie importantă a Ministerului Educaţiei, după crimele de la Caracal

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă, după cazul Caracal, că iniţiază acţiuni de conştientizare pentru a creşte siguranţa elevilor în perimetrul unităţilor de învăţământ şi în exteriorul acestora, fiind vorba despre ateliere de informare privind potenţialele pericole din drumul de acasă spre şcoală, şi de formarea profesorilor pentru a recunoaşte potenţialele victime ale traficului de persoane.

R.B., vineri 02 august 2019 , 20:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale, în contextul pregătirii anului şcolar 2019 - 2020, MEN începe o serie de acţiuni de conştientizare, menite să crească siguranţa elevilor atât în perimetrul unităţilor de învăţământ, cât şi în exteriorul acestora.

Citeste si: Maria Ghiorghiu a văzut-o din nou pe Alexandra: ”Trăiește și e plimbată cu mașina”

"Astfel, odată cu începerea cursurilor şcolare, vor fi organizate activităţi şi ateliere de informare privind potenţialele pericole ce pot apărea pe traseul domiciliu - şcoală. Aceste sesiuni de informare implică întâlniri şi dialoguri cu specialişti (poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă). În acelaşi timp, în cadrul activităţilor de prevenire a traficului de persoane, Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Poliţia Română, va informa copiii şi părinţii cu privire la dimensiunea/specificul şi tipologia traficului de persoane", scrie în comunicatul MEN.

Citeste si: VIDEO | Descoperiri tot mai șocante în cazul crimelor de la Caracal: Ce au găsit anchetatorii în curtea lui Gheorghe Dincă

Totodată, sunt prevăzute activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, astfel încât profesorii să poată identifica potenţialele victime ale traficului de persoane din rândul tinerilor şi să le acorde asistenţă.

În cadrul programelor de orientare şi consiliere/dirigenţie şi activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, vor fi abordate cu prioritate teme referitoare la limitarea fenomenului violenţei şi bullying-ului, la formarea unor comportamente civice responsabile şi sănătoase în rândul elevilor şi tinerilor, la utilizarea în siguranţă a internetului, precum şi la educaţia sexuală.

Citeste si: Informaţii de ultimă oră. Au fost găsite cartela şi telefonul Alexandrei Măceşanu

"Ministerul Educaţiei Naţionale asigură elevii, pe această cale, că depune toate diligenţele pentru ca aceştia să poată beneficia de tarife reduse la transportul local în comun pe tot parcursul anului calendaristic, drepturi prevăzute şi de Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare", mai scrie în comunicatul MEN.

Sursa citată menţionează că va continua implementarea şi extinderea activităţilor din proiecte dezvoltate în parteneriat cu instituţii şi organizaţii nonguvernamentale, pentru creşterea siguranţei elevilor în şcoală şi în afara acesteia.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si