Cum arată noul model de declarație pe proprie răspundere și adeverința pentru angajator după ora 20:00

Cum arată noul model de declarație pe proprie răspundere și adeverința pentru angajator după ora 20:00. Autoritățile au actualizat, la finalul lunii martie, modelele de declarație pe propria răspundere și de adeverință de la angajator. Acestea au fost publicate pe site-ul STS și pot fi descărcate la linkul de mai jos.

Author: Razvan Ilie vineri 02 aprilie 2021 , 15:30

Noua declaratie pe proprie raspundere[Sursa foto: Facebook / Politia Romana]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând de vineri, 2 aprilie, intră în vigoare noile restricții hotărâte de autorități cu privire la zilele de weekend.

Deși toată săptămâna trecută au avut loc proteste împotriva restricțiilor hotărâte de Guvern în data de 25 martie, românii nu au scăpat de noile obligații.

Astfel, în zilele de weekend (vineri- duminică), începând cu ora 20.00, toți cei care ies din casă trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la angajatori, în cazul în care se deplasează în interes de serviciu.

Citeste si: Bilanț coronavirus azi, 2 aprilie 2021. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultima zi

Noul model de declarație pe propria răspundere

Conform prevederilor Hotărârii nr. 16/10 martie 2021 și ale Hotărârii nr. 20/25 martie 2021, adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, sunt instituite în sarcina populaţiei obligaţii cu privire la libera circulaţie în afara locuinței/gospodăriei în intervalul 22:00-05:00, respectiv 20:00-05:00.

Cele două hotărâri prevăd în mod expres situaţiile excepționale și limitative în care populaţia poate părăsi locuința/gospodăria în intervalul 22:00-05:00, respectiv 20:00-05:00.

Pentru justificarea acestor situații este necesară prezentarea unei declarații pe proprie răspundere. În acest sens, platforma formular.sts.ro este pusă la dispoziția populaţiei în vederea completării online a documentelor justificative prevăzute de art. 27 și 28 din Hotărârea nr. 16/10 martie 2021 și cele prevăzute de art. 1 lit. a) din Hotărârea nr. 20/25 martie 2021.

Mai jos modelul declarației pe propria răspundere pentru toți cei care sunt obligați să părăsească locuința/gospodăria în intervalul 22:00-05:00, respectiv 20:00-05:00.

Cea mai simplă metodă este să intri pe site-ul STS (click aici), să îți introduci datele, să le salvezi în format PDF și să le salvezi pe telefonul mobil, ca să le arăți organelor de control.

Noua adeverință de la angajator

Adeverința de la angajator poate fi stocată și prezentată pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactată adeverința.

Modelul Adeverinței de la angajator poate fi văzut mai jos: 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si