Clipe grele pentru părinții Raisei. „Bună ziua, ceva vești, astăzi puiu meu împlinea 12 ani”, își întreabă părinții îndurerați avocatul. Fetița lor trebuia să împlinească vineri vârsta de 12 ani, însă un tragic accident rutier a lăsat-o fără viață. A fost spulberată de o mașină de poliție, pe trecerea de pietoni, în prima jumătate a lunii ianuarie 2022. Raisa se afla alături de prietena sa și mergeau la școală.

În urma nefericitului eveniment, Raisa a murit pe loc, iar prietena ei, în vârstă de 12 ani, a fost grav rănită.

La volanul mașinii se afla un polițist al Secției 5, Constantin Popescu. Bărbatul nu se afla în misiune. El a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă.

Citeste si: Tatăl Raisei are un mesaj pentru polițistul care i-a ucis copila. Ce i-a transmis bărbatul la 40 de zile de la decesul fetei

În urma anchetei efectuate, anchetatorii au descoperit că mașina Poliției circula cu viteză foarte mare, mult peste cea admisă în localitate. Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, spune că neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă au condus la acel accident în care Raisa și-a pierdut viața.

Potrivit raportului prezentat de avocat, mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic.

EXCLUSIV- Dosarul în cazul Raisei a stagnat. Ce spune avocatul

Părinții copilei cer să se facă dreptate în cazul fetiței lor. Veștile nu sunt, însă, unele tocmai bune. Conform avocatului Cuculis, se așteaptă reaudierea lui Popescu pentru a doua lui faptă de vătămare corporală cu privire la fetița Marina.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Citeste si: Mama Raisei a făcut o scrisoare pentru polițistul care i-a omorât fiica pe trecerea de pietoni: „Ajutorul pe care îl poți da este...”

„Între timp dosarul a stagnat, se așteaptă reaudierea lui Popescu pentru a doua lui faptă de vătămare corporală cu privire la fetița Marina. P robabil că săptămâna viitoare sau cine știe.  Am tone de dosare care mă strigă din sertare pe nume și eu înapoi le raspund pe nume și le spun să mai aștepte puțin fiindcă așa merge sistemul….  Cred că mesajul lui Barbu m-a cutremurat mai tare decât m-aș fi așteptat și asta poate pentru că oricare ar fi putut fi în locul lui. Să nu lăsăm să se uite că acum 6 luni, pe șoseaua Laminorului din Capitală, rulând cu 88km/h, cineva i-a răpit viața copilului de 11 ani.”, a declarat avocatul Adrian Cuculis în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.

Tatăl Raisei este sfâșiat de durere și speră să se facă dreptate în privința copilului său. Claudiu-Iulian Barbu a făcut declarații emoționante la întoarcerea de la cimitir. Azi, micuța împlinea vârsta de 12 ani. Părintele fetei are un mesaj și pentru autorități. „Mă deranjează foarte tare că îl favorizează pe acest om și că nu sunt corecți. Așteaptă să se pună praful pe tobă...”, a transmis tatăl Raisei.

mormânt raisa

Părinții Raisei au mers astăzi, 8 iulie 2022, pentru a-i aduce un omagiu cu ocazia zilei de naștere.

[Sursa foto: știrilekanald.ro]

Ce îi transmite tatăl Raisei agentului rutier Constantin Popescu

Tatăl copilei va lupta până în pânzele albe pentru a se face dreptate Raisei.

Eu ma întorc de la cimitir. Azi trebuia să fie ziua Raisei. Ne ajută Dumnezeu să trecem peste asta, fără puterea lui nu putem să trecem peste asta. Este o nedreptate ceea ce se întâmplă. În România, avem oameni incompetenți. Nu înțeleg de ce durează așa mult o procedură. În prima secundă, trebuia să fie arestat măcar 30 de zile, 90 de zile, să nu conducă decât după proces. El cum l-ați văzut este un om grăbit...Este nedreptate pentru că nu se vrea binele în țara asta. Se ajută între ei infractorii. Dacă furi o tigaie din magazin ești arestat. Un criminal, dacă omoară, că Popescu este un criminal, face ce vrea el. Oamenii au mers în fața Secției 5 de Poliție să strige nedreptatea. Dacă o bătrână merge în piață să vândă, ca să facă bani de medicamente, să mai rotunjească pensia, este amendată. Probabil, pe 16 mai el și-a serbat și ziua de naștere...că a împlinit 32 de ani, cu lăutari, tot ce trebuie. Eu de ziua copilului meu, merg la cimitir. Duc flori și aprind lumânări. Este nedreptate în țara asta. Noi suntem doar niște păpuși, niște plătitori de taxe, atât”, a mărturisit tatăl Raisei.

raisa accident

Polițistul Constantin se află în libertate în urma deciziei magistraților.

[Sursa foto: Captură KANAL D]

”Nu m-am întâlnit în niciun fel cu el. Aș fi vrut să mă întâlnesc cu el”

Bărbatul a transmis că agentul Constantin nu a dat ochii cu el până acum și nu s-a scuzat în niciun fel, doar prin scrisoarea care circulă în mass media, care ar fi redactată de avocatul acestuia. „Nu m-am întâlnit în niciun fel cu el. Aș fi vrut să mă întâlnesc cu el, dar nu m-am întâlnit niciodată ...dar mă voi întâlni o dată și o dată, față-n față cu el. Să-l privesc în ochi...dacă stau să mă gândesc nu aș avea ce să discut cu un criminal. Nu ne-a sunat, probabil că...să mă sune să-mi zică ce?! A încercat să se scuze prin scrisoarea aia, care e scrisă de avocatul lui sau de altcineva, nu de el. Asta este realitatea”, a adăugat Iulian Barbu, tatăl Raisei.

Citeste si: Cazul Raisa era cat pe ce sa se repete

Familia Barbu așteaptă cu sufletul la gură să se facă dreptate, iar polițistul care a dat cu mașina peste copilul lor să fie pedepsit. „Este foarte greu...așteptăm acum să vedem ce spun autoritățile...îl trimit în judecată, nu îl trimit...cât mai așteptăm? Am mare încredere în domnul avocat Cuculis și vom lupta până la ultimul soldat, până la capăt. Nu se pune problema. Vreau să-l văd în pușcărie, nu așa. Abia aștept să dau ochii cu el în sala de judecată. Mulți zic să nu-i zic „criminal”, ba da e „criminal”. Un om dacă fură se numește hoț, el a ucis e criminal!”, spune bărbatul revoltat.

Părinții Raisei și părinții micuței Marina sunt prieteni de familie

Părinții Raisei și părinții micuței Marina sunt prieteni de familie. Cele două familii păstrează legătura, iar Marina încearcă și ea să treacă peste pierderea prietenei sale.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: "Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema- radioimpuls.ro

Tatăl Raisei: „Suntem prieteni. Fetițele dormeau împreună. Mereu. Mi-a apărut acum ceva amintire, pe Facebook, astăzi venise Marina cu un ursuleț și cu niște baloane. Și acum îl are în cameră...de ziua ei.”.

În luna aprilie a acestui an, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni a scăpat de control judiciar. Acesta poate să părăsească țara fără nicio restricție, de asemenea, poate conduce, a transmis atunci avocatul familiei Raisei.

Citeste si: Ce viteză avea ucigașul Raisei atunci când a lovit-o pe trecerea de pietoni. Polițistul circula cu mult peste limita vitezei admise

În urma accidentului produs de polițist pe trecerea de pietoni din Capitală, o fată și-a pierdut viața, iar o alta a fost rănită grav, având nevoie de mai multe intervenții chirurgicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si