La câteva săptămâni de la tragedia petrecută la cariera Jilț Sud din județul Gorj, minerii care au supraviețuit retrăiesc continuu momentele de groază, când și-au văzut moartea cu ochii.

Unul dintre supraviețuitori a povestit în cadrul unui interviu televizat experiența traumatizantă.

Citește și: Accidente în lanț la Complexul Energetic Oltenia. Un perete uriaș a căzut lângă muncitori

Valentin Chiroțoiu, declarații cutremurătoare

Valentin Chiroțoiu are 50 de ani și lucrează în Complexul Energetic Oltenia de 30 de ani. El este șef al unei echipe de sudori.

Acesta își amintește cu greu cum, în ziua tragediei, îngerul său păzitor a fost chiar unul dintre colegii săi care a reușit să-l scoată în siguranță dintre fiarele grele în care era prins și dintre cadavrele colegilor săi cu care se simțea ca într-o mare familie.

Citește și: Două dintre persoanele rănite în accidentul de la Cariera Jilţ Sud au fost externate

În momentul în care autovehiculul în care se afla s-a răsturnat, colegii au spus „murim toți”, iar apoi s-a trezit sub banda transportoare, prins până la mijloc.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

„Nu puteam să îmi scot picioarele. Eram prins jos şi nu puteam, aveam cizmele în picioare şi nu puteam să le scot de acolo. Toată lumea era disperată", a povestit minerul pentru antena3.ro

Citește și: „I-a angajat pe copiii ăștia ca să-i omoare” Cad primele capete în cazul tragediei de la mina Jilț. 25 de muncitori s-au înghesuit în „Camionul morții” pentru o bucată de pâine

Tragedia a lăsat răni adânci în sufletul minerului care acum se trezește noaptea și își aude colegii țipând.

„Îi am în imagini, după ce am trecut printr-atâtea nu pot să dorm nopțile, mă trezesc. Erau ca copiii mei, eram o familie. Eram o familie acolo mi-am petrecut toată viaţa mea cu ei", a mărturisit Valentin.

Citește și: Durere fără margini, în urma accidentului din Gorj. Fratele unuia dintre minerii morți trece prin clipe grele: „Cum să fie mort?”

Odată ajunși la spital, au fost trimiși acasă

Valentin a fost preluat de elicopterul SMURD, iar în momentul în care a ajuns la Spitalul Județean din Craiova, a început un nou coșmar.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro

„Ne-a zis să plecăm că n-avem nimica rupt. Şi noi nu mai puteam de dureri. Aveam dureri îngrozitoare. Mă durea spatele, mă durea pieptul ziceam că turbez. Am plecat, că mai bine ne lăsa acolo decât să ne fi dus cu un elicopter să ne chinuie. Să pleci după patru ore desculț", a spus Valentin.

Citește și: Noi detalii despre starea răniților de la Jilț Sud. Ministrul Energiei a mers să-i viziteze în spital: "Îmi doresc ca la întoarcerea lor să găsească lucrurile schimbate"

Oficialii unității medicale au venit cu explicații.

„La prima prezentare în UPU pacientul a fost amănunțit investigat i s-au efectuat atât investigații de laborator cât şi de radiologice imagistică care nu au evidențiat leziuni post traumatice şi nu a fost internat în acea zi", a declarat Cristina Geormaneanu, medic SMURD, purtător de cuvânt Spitalul de Urgentă Craiova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si