Washingtonul a avertizat miercuri România împotriva "consecinţelor negative grave" pe care le-ar produce o îndepărtare a ţării de Occident, în timp ce candidatul naţionalist Călin Georgescu se află într-o poziţie favorabilă în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale.
Citește și: VIDEO Klaus Iohannis a desecretizat documentele din ședința CSAT. La ce concluzii a ajuns SRI
Departamentul de stat american amintește raportul CSAT privind implicarea Rusiei în alegeri și avertizează că Parteneriatul Strategic cu România este în pericol.
„Am urmărit îndeaproape alegerile din România. Este alegerea poporului român, iar Statele Unite nu interferează cu acest proces.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Italianul care și-a ucis cu mitraliera soția româncă a primit o pedeapsă mai mică pentru că a avut motive „de înțeles omenește”- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Suntem îngrijorați de raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) privind implicarea Rusiei în activități cibernetice menite să influențeze integritatea procesului electoral din România.
Informațiile la care se face referire în raport ar trebui să fie pe deplin investigate pentru a asigura integritatea procesului electoral al României.
Statele Unite apreciază contribuția României ca un puternic aliat în NATO și partener în Uniunea Europeană.
Progresul câștigat cu greu de ancorare în comunitatea transatlantică al României nu poate fi întors de actori străini care încearcă să îndepărteze politica externă a României de alianțele sale occidentale. Orice astfel de schimbare ar avea un impact negativ serios asupra cooperării SUA cu România în domeniul securității, în timp ce o decizie de restricționare a investițiilor străine ar descuraja companiile americane să continue să investească în România.
Printr-un parteneriat de durată, am făcut progrese importante în cooperarea noastră în domeniul apărării și parteneriatului economic și am făcut pași către călătoriile fără viză. Vom continua să lucrăm împreună pentru a păstra securitatea națiunilor noastre și prosperitatea și bunăstarea cetățenilor noștri”, transmite departamentul de stat american.