ANAF recomandă depunerea Declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere

ANAF recomandă depunerea Declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul serviciului "Spaţiul Privat Virtual" (SPV) sau pe site-ul e-guvernare.ro.

Author: G.B. marți 16 iunie 2020 , 18:50

depunerea Declaraţiei unice
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"În condiţiile actuale, când este foarte importantă respectarea distanţării sociale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală aminteşte contribuabililor că pot depune Declaraţia unică prin mijloace electronice de transmitere la distanţă astfel: prin intermediul serviciului "Spaţiul Privat Virtual" (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro,

cu semnătură electronică calificată", arată ANAF într-un comunicat.

De asemenea, ANAF precizează că nu există obligaţia de a anexa, la depunerea declaraţiei, documente doveditoare ale veniturilor. Fac excepţie persoanele fizice nerezidente care obţin venituri în România, care trebuie să ataşeze certificatul de rezidenţă fiscală.

ANAF recomandă depunerea Declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere

În cazul în care declaraţia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, aceste documente se ataşează în format electronic.

Pentru îndrumare şi asistenţă la completarea declaraţiei, persoanele fizice pot apela numărul 031.403.91.60

sau pot transmite solicitarea pe formularul de contact http://www.anaf.ro/asist.public.

De asemenea, contribuabilii au la dispoziţie, pe site-ul ANAF, la secţiunea ”Toate formularele cu explicaţii” atât formularul, cât şi Instrucţiunile de completare a declaraţiei.

Citeste si: „A vrut să o mute și n-a mai apucat”. Iubitul mamei fetei găsită fără viață, într-un apartament din București, și-ar fi recunoscut fapta. Femeia susține că știa că acesta este vinovat- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

depunerea Declaraţiei unice

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, termenul de depunere a declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv.

Citeste si: Medicul Mugur Riza a fost găsit spânzurat în propria casă

Citeste si: Scandal în casa „Puterea Dragostei”. Bianca și Andreea Pirui replici dure: „Ai fost cu jumătate din Zalău!”

Citeste si: Poluare cu produs petrolier pe Dunăre, în zona Mănăstirii Maglavit

Citeste si: A murit soția lui Alexandru Arșinel! Vestea tristă a venit de la fiul actorului- kfetele.ro

Citeste si: Daniel Balaciu a fost chemat în fața judecătorilor, în urma atacului brutal pe care l-a săvârșit. Detaliul neașteptat de pe fața sa a ridicat multe semne de întrebare- radioimpuls.ro

Prin acelaşi act normativ, s-a stabilit că, dacă Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă următoarele bonificaţii: pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv; pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Citeste si: Baba Vanga, predicție șocantă despre noul coronavirus! ”Corona va…”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si