Astfel, potrivit prevederilor adoptate prin Hotărârea de Guvern, petrecerile private în interior se vor putea face cu un număr de cel mult 20 de persoane, în timp ce pentru cele din exterior se permit până la 50 de persoane, cu respectarea regulilor de distanțare.

Citeste si: Orban: CNSU a decis prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile

De asemenea, în interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleaiași familii, potrivit digi24.ro.

Starea de alertă, necesară în continuare

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat marți că starea de alertă este necesară pentru a putea gestiona situația mult mai eficient.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Arafat: „Este necesară prelungirea stării de alertă pentru a putea gestiona situaţia mult mai eficient”

„A fost propusă prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie la propunerea ministrului Afacerilor Interne şi bineînţeles şi al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Există motive de ce am făcut acest lucru.

După o analiză foarte amănunţită a situaţiei actuale, în pofida faptului că avem o curbă descendentă, totuşi există semne că situaţia poate oricând să deterioreze şi să avem cel puţin focare serioase sau să avem o situţia mai grea în următoarea perioadă dacă nu respectăm măsurile compensatorii care au fost deja menţionate şi anume purtatul măştii, distanţarea fizică, triajul la intrare în spaţii închise, purtatul măşti în transportul în comun”, a declarat Arafat.

Citeste si: Se reiau slujbele religioase în interiorul bisericilor. Ce reguli vor respecta credincioșii

”Există o creştere faţă de cum a fost acum două săptămâni, acum câteva zile, la numărul pacienţilor în terapiile intensive, există focare care au apărut în instituţii medicale care necesită detaşare de personal, care necesită mişcare de personal pentru acoperirea nevoilor unităţilor sanitare unde personalul este în izolare sau este chiar bolnav şi internat în spitale”, am mai precizat Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si