Descoperire de ultimă oră: Proteina naturală care ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave de covid-19

Un medicament - denumit SNG001 - ar reduce cu 79% riscul dezvoltării unei forme grave a bolii covid-19, potriivt unor rezultate preliminare prezentate luni de către laboratorul britanic care-l produce, Synairgen, relatează AFP.

Author: Catalina Popa luni 20 iulie 2020 , 16:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acest tratament inhalat, foloseşte interferoni beta, o proteină naturală care intervine în reacţia organismului împotriva virusului.

Studiul, efectuat de către Universitatea Southampton asupra unui număr de 101 pacienţi, conchide că pacienţii trataţi cu acest medicament au 79% şanse mai mici ca cei care auprimit un placebo să dezvolte forme grave ale covid-19- şi anume care necesită un aparat pentru a respira sau mortale.

Citeste si: EXCLUSIV VIDEO| Destinația anului 2020 în România: Locul cu peisaje superbe și oameni ospitalieri

Pacienţii trataţi cu SNG001 au şanse de peste

două ori mai mari să se vindece decât cei care au primit un placebo.

NICIUN DECES CU SNG001

Trei dintre pacienţii (6%) trataţi cu placebo au murit, însă niciun deces nu a fost înregistrat în rândul celor care au fost trataţi cu SNG001.

Studiul a fost realizat pe un eşantion relativ mic de pacienţi şi nu a făcut obiectul unei evaluări de către un comitet de lectură, însă ar putea revoluţiona modul în care este tratat covid-19.

Citeste si: Coronavirus România. Încă o zi cu aproape 700 de cazuri. Au fost făcute doar 8.500 de teste

Directorul general al Synairgen, Richard Marsden, consideră că ar putea fi vorba despre ”un progres major”.

”Rezultatele ne confirmă convingerea că interferonul beta(...) prezintă un potenţial enorm ca tratament prin inhalare în vederea restabilirii răspunsului imunitar al plămânilor, ameliorând protecţia, accelerând recuperarea şi contracarând impactul virusului SARS-Cov-2”, a declarat, citat într-un comunicat Tom Wilkinson, un profesor de medicină respiratorie la Universitatea din Southampton, care a condus testul.

Profesorul Stephen Holgate, cofondatorul Synairgen, a subliniat că acest tratament ”restaurează capacitatea plămânilor de a neutraliza virusul sau orice mutaţie a virusului sau coninfecţie cu alt virus respirator ca cel al gripei sau VRS (virusul respirator comun), cum s-ar putea întâmpla în iarnă, în cazul accelerării covid-19”.

Până în prezent, un singur medicament- dexametazona- a dovredit că poate salva bolnavi de covid-19.

Alt tratament- antiviralul redemsivir- permite o reducere a perioadei de spitalizare, însă nu reduce mortalitatea.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Se interzice creșterea animalelor și păsărilor de curte în gospodării! Unde s-a luat... Se interzice creșterea animalelor și păsărilor de curte în gospodării! Unde s-a luat această decizie?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si