Descoperire incredibilă în Sibiu: Au fost găsit 50 de cartușe neexplodate din al doilea Război Mondial

Un căutător de comori a făcut o descoperire uimitoare. Acesta a găsit în comuna Roşia, județul Sibiu, 50 de cartușe neexplodate din al doilea Război Mondial. A solicitat ajutorul unei echipe pirotehnice. Muniția a fost preluată de autorități și urmează să fie distrusă, a informat marți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Author: Alexandra Costea marți 26 octombrie 2021 , 14:52

Descoperire incredibilă în Sibiu: Au fost găsit 50 de cartușe neexplodate din al doilea Război Mondial

Descoperire incredibilă în Sibiu: Au fost găsit 50 de cartușe neexplodate din al doilea Război Mondial- Fotografie orientativă

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

,,Echipa pirotehnică din cadrul ISU Sibiu a intervenit în cursul zilei de 25 octombrie, în jurul orei 17,30, în localitatea Roşia, în apropierea poligonului, ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgenţă 112 de la un cetăţean căutător de relicve autorizat, prin care semnala găsirea de muniţie rămasă neexplodată.

Pirotehnicienii sibieni au ridicat şi transportat aproximativ 50 de cartuşe de infanterie, calibru 7,62 mm, provenite din cel de-Al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost depozitată în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrusă ulterior", a transmis marți, ISU Sibiu.

Descoperire incredibilă în Sibiu: Au fost găsit 50 de cartușe neexplodate din al doilea Război Mondial

Citeste si: COLECTIV. 6 ani de la tragedia care a îndoliat o națiune întreagă

Sfaturile ISU în cazul găsirii echipamentelor pirotehnice 

Conform Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în cazul găsirii unor astfel de elemente periculoase, instituția îi sfătuiește pe cetățeni să apeleze de urgență numărul unic 112.

Totodată, acestora le este rcomandat să nu atingă muniţia neexplodată, să se îndepărteze de locul periculos, să ţină copiii şi animalele departe de locul periculos şi să înștiințeze trecătorii până la venirea pompierilor. 

Citeste si: Scene șocante la un spital din Capitală. Oamenii decedați din cauza COVID-19 sunt puși unii peste alții, în saci negri


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si