Gest impresionat al unui pensionar de 90 de ani. Și-a donat toate economiile pentru salvarea copiilor

Bătrânul din județul Sibiu și-a donat economiile pentru ajutorarea medicilor din Sibiu care tratează nou-născuţii cu patologii complexe.

Author: Diana Bostan marți 26 octombrie 2021 , 14:18

Donație bătrân

Donație bătrân

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un pensionar din comuna Ludoș, județul Sibiu a făcut un gest ce i-a impresionat pe reprezentanții unei asociații din București, dar și pe medicii de la Maternitatea din Sibiu.

Bătrânul și-a donat toți banii pentru salvarea copiilor.

Pensionarul a făcut o donație de 100.000 de lei

”Astfel, din donaţia de 100.000 de lei p e care domnul Ioan Muţiu a făcut-o pentru programul de combatere a mortalităţii infantile, Organizaţia Salvaţi Copiii România dotează Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activităţii cerebrale a nou-născuţilor. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei”, se arată într-un comunicat de presă. 

Citeste si: O femeie însărcinată din Galați a ajuns la spital cu mașina poliției. Soțul: ,,Trebuie să vă plătesc cursa"

Echipamentele medicale cumpărate vor ajuta la tratarea nou-născuţilor cu patologii complexe 

"Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriaşă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muţiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecţie de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

În 2021, la Maternitatea sibiană au venit pe lume 2.185 de nou-născuţi, dintre care peste 400 prematuri.  

"Aparatul permite monitorizarea activităţii cerebrale a nou-născuţilor la termen şi prematuri, ajutând în principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar şi la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferiritelor complicaţii ale afecţiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrală, identificarea impactului unor terapii asupra funcţionalităţii creierului şi monitorizarea terapiei anticonvulsivante", a precizat dr. Livia Ognean, şeful Secţiei de Neonatologie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Citeste si: Povestea impresionantă a cerșetorului român care a uimit Franța: ,,Să fim mândri că-l avem printre noi”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si