De la sănătatea creierului până la boala Parkinson, există numeroase probleme de sănătate pe care cafeaua le poate ține departe de organismul nostru, spun oamenii de știință. Un studiu recent constată că persoanele care consumă zilnic cafea ar putea ține cancerul de prostată la distanță și și-ar putea îmbunătăți șansele de supraviețuire.

Citeste si: VIDEO- Biserica le va distribui broșuri despre vaccinare enoriașilor

Cercetătorii de la Spitalul Shengjing din Universitatea de Medicină din China spun că băutorii obișnuiți de cafea au cu 10% mai puține șanse să dezvolte cancer de prostată.

Cafeaua reduce riscul de a face cancer de prostată

Potrivit Societății Americane a Cancerului, unul din opt bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată în timpul vieții, iar unul din 41 de bărbați va muri de această boală.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

În timp ce consumul de prea multă cafea poate fi rău pentru sănătatea dvs., studii anterioare au descoperit că această băutură "magică" poate reduce și riscul de cancer la ficat, intestin sau sân.

Până în prezent, nu au existat suficiente dovezi care să sugereze că de aceleași beneficii ar putea beneficia pacienții cu cancer de prostată. Autorii studiului cred că fiecare ceașcă de cafea consumată ar putea reduce riscul de cancer de prostată cu un procent.

Nu trebuie să consumați însă cafea excesiv în timpul unei zile.

Citeste si: VIDEO- Românii încep să prindă gust pentru cultul cafelei de zi cu zi

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si