VIDEO - Pericol pentru sănătatea publică - criza gunoaielor din Sectorul 1

Criza gunoaielor din cel mai bogat sector al Capitalei e departe de sfârșit, cu toate că sufocă mii de oameni și reprezintă un pericol real pentru sănătatea publică.

Webeditor: Iulian Ciurea luni 07 iunie 2021 , 19:20

Pericol pentru sănătatea publică - criza gunoaielor din Sectorul 1
Pericol pentru sănătatea publică - criza gunoaielor din Sectorul 1.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

În vreme ce edilul sectorului 1 poartă războaie cu firma de salubritate- iar prefectura nu răzbește să strângă date ca să oprească această criză a gunoaielor- de suferit au oamenii de rând- care plătesc taxe și impozite fără să facă mofturi.

Din

păcate- sunt forțați să strâmbe din nas de fiecare dată când scot capul pe fereastră sau când ies pe stradă și dau de mormanele de deșeuri ce se întind de-a valma peste tot.

„Ce să vă spun eu...uitați-vă ce-i aici! Sau mai bine uitați-vă ce-i acolo! Măgarii ășia de 1 octombrie lucrează la blocul ăsta, l-au termint, se mută la ălalalt, dar au lăsat mizeria!”, spun locuitorii.

Criza gunoaielor continuă în Sectorul 1 spre disperarea locuitorilor

Dar cine să se gândească la oameni- de vreme ce a trecut mai bine de o săptămână de când gunoiul nu a fost ridicat.

O fărâmă de minune li s-a arătat abia sâmbătă noaptea- după un armistițiu între Clotilde Armand și firma de salubritate... care s-a angajat să-și reia activitatea...

Numai că atâta mizerie s-a strâns că străzile sunt încă doldora...

iar acel armistițiu de colectare a lor expiră mâine.

„Cu mafia nu se negociaza!
Trebuie sa asigure cotninuitatea serviciului, nu are dreptul sa intrerupe ridicarea gunoiului menajer. Daca starea de alerta nu e decretata. Eu sunt cu mainile si picioarele legate!”, spune primarul Sectorului 1.

Între timp- la prefectură- unde primărița a cerut decretarea stării de alertă sanitară- nu se luase nicio decizie- pe motiv că nu sunt gata anchetele celor în măsură să spună dacă e în pericol sau nu sănătatea populației.

„Am primit de la agentia de mediu ca ei au monitorizat eventuale depasiri si nu au descoperit depasiri!
Documentul DSP arata ca exista un risc, de vreme ce a fost amendat cu 4.000 de lei, insa a reocmandat termene de reluare a active, termene care au fost respectate”, a declarat prefectul Capitalei.

Pericol pentru sănătatea publică- criza gunoaielor din Sectorul 1

Mai rămâne ca și cei de la Garda de Mediu să finalizeze raportul- iar apoi să se ia o decizie.

„Am avut norocul sa avem temperature scazute, asta inseamna ca nu au fermentat deseurile. Dar a plouat mult, s-au scurs lichide care au ajuns pe strada, si ar fi de bun simt sa fie spalate pentru ca inca gasim acele urme!”, spun cei de la Garda de Mediu.

Până la noi ordine- oamenilor nu le rămâne decât să facă haz de necaz. Pe internet au apărut diverse fotografii cu deșeurile care ironizează gravitatea situației- ba chiar a fost demarată o campanie intitulată sugestiv... „spune nu mai rezist”!

Dacă prefectura va decreta stare de alertă- atunci primăria poate să găsească o altă firmă care să curețe tot sectorul. Însă scandalul cu actualul prestator mocnește deja de un an de zile... și e incert cum se va soluționa.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de... Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea,... Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si