Desfășurare de forțe în Marea Neagră. 300 de militari români și străini, în acțiune

Desfășurare de forțe în Marea Neagră, în aceste zile. Peste 300 de militari români și străini se antrenează pentru lupta împotriva dispozitivelor explozive.

Author: Sorin Negru vineri 05 august 2022 , 08:21

marea neagra

Exerciții militare la Marea Neagră

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un număr de 240 de militari români și aproximativ 60 de militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia se antrenează în Marea Neagră și în Portul Militar Constanța.  

Citeste si: Alertă- rechin văzut pe o plajă din Grecia

La exercițiu participă un elicopter, mai multe ambarcaţiuni, un centru specializat în culegerea de date specifice, o celulă de meteorologie și oceanografie, scafandri de mare adâncime și scafandri de lupta.

Mină din Al Doilea Război Mondial, găsită de scafandri

În timpul antrenamentelor, scafandrii au ajuns la adâncimi de peste 45 de metri și au analizat mai multe zone, timp în care au avut conexiune audio și video cu colegii de la suprafață.

Citeste si: 13 morți și 40 de răniți într-un incendiu izbucnit la un club de noapte din Thailanda

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Daniela Crudu, după ce a dispărut de pe rețelele de socializare- wowbiz.ro

Scafandrii Forţelor Navale Române au distrus o mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe care au descoperit-o la o distanţă de aproximativ 8 mile marine de ţărm, într-un raion maritim din zona Tuzla.

Marina Militară Română a amplasat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, zeci de mine marine într-un raion din apropierea ţărmului românesc, cuprins între Tuzla şi Midia, pentru apărarea oraşului Constanţa de navele militare sovietice.

Citeste si: Putin își ridică un nou palat pe plaja de la Marea Neagră. A cumpărat 186 de hectare de pământ

După încheierea războiului, cele mai multe dintre aceste mine marine au fost dragate de către navele militare româneşti şi au fost distruse, iar altele au rămas pe fundul mării şi au fost cartografiate, fiind denumite de marinari "minele din barajul istoric".

În ultimii ani, acestea au fost neutralizate şi distruse, prin explozii controlate de la distanţă, în timpul exerciţiilor şi antrenamentelor, de către scafandri de mare adâncime şi scafandri de luptă EOD (specializaţi în lucrul cu dispozitive explozive).

Exerciţiul EP MCM Dive este condus de Centrul 39 Scafandri şi se desfăşoară, în perioada 1-5 august, în raioane maritime din largul ţărmului României de la Marea Neagră. 

Activităţile de instruire, desfăşurate în raioanele maritime în care se află minele din barajul istoric, contribuie la dezvoltarea deprinderilor scafandrilor militari români în lupta contra minelor, prin aplicarea procedurilor operaţionale pentru situaţii reale. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si