Autoritățile pro-ruse susțin că Olga Kachura a fost ucisă în timpul bombardamentelor ucrainene asupra orașului Gorlovka.

Citeste si: Zelenski vrea să vorbească cu liderul Chinei Xi Jinping pentru încheierea războiului cu Rusia

Olga Kachura era comandantul unei divizii de rachete de artilerie, ea având gradul de colonel în cadrul „Miliției populare” a separatiștilor din Donețk.

Olga Kachura, ucisă de forțele ucrainene

Moartea sa a fost anunțată de primarul din Horlivka, un oraș capturat de separatiștii pro-ruși în timpul luptelor din 2014.

Înainte de a participa la fondarea milițiilor separatiste, Olga Kachura a lucrat în cadrul departamentului din Donețk al ministerului ucrainean de Interne, potrivit Hotnews.

„Este o zi neagră pentru Gorlovka și pentru republică. O femeie curajoasă și înțeleaptă care a stat la originile Miliției Populare din Republica Populară Donețk (RPD) a murit tragic. Kachura Olga Sergeevna, „Korsa” victorioasă și de nezdruncinat, a murit tragic”, a anunțat primarul Ivan Prihodko pe canalul său de Telegram.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Olga Kachura

Olga Kachura a murit

[Sursa foto: Twitter]

Pe data de 23 iulie, o explozie puternică a avut loc la un depozit de muniție din Gorlovka însă detaliile privind incidentul sunt neclare.

Separatiștii pro-ruși și presa din Rusia acuză constant forțele armate ucrainene că bombardează sau atacă cu rachete zone rezidențiale, informații care nu au fost niciodată confirmate independent.

Citeste si: Rusia a lansat asupra Ucrainei rachete de croazieră în valoare de 100 de milioane de dolari

olga kachura

Olga Kachura a stat la originile Miliției Populare din Republica Populară Donețk (RPD) 

[Sursa foto: Twitter]

Zelenski speră să poată opri războiul

Ucraina caută o oportunitate de a vorbi direct cu liderul chinez Xi Jinping pentru a ajuta la încheierea războiului său cu Rusia, a declarat joi preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu apărut în presa asiatică.

Citeste si: Centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, complet controlată de ruşi. Ce avertisment transmite Organizaţia Internaţională pentru Energie Atomică?

În interviu, liderul ucrainean a îndemnat China să îşi folosească influenţa politică şi economică uriaşă asupra Rusiei pentru a pune capăt luptei din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si