Deşi e guvernatorul BNR, Mugur Isărescu este deja pensionar! Ce pensie primeşte lunar cel mai longeviv guvernator din lume

Mugur Isărescu are 69 de ani şi de un an este pensionar, chiar dacă este guvernatorul BNR.

Webeditor: Mihai Dragan Author: C.L. sâmbătă 10 noiembrie 2018 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume, mandatul său la şefia BNR numărând, anul trecut,  27 de ani, performanţa acestuia fiind menţionată de World Records Academy. Anul viitor, când i se încheie actualul mandat, Mugur Isărescu a mărturisit că nu ştie dacă va mai candida la şefia BNR.

”Am mai fost întrebat o dată în 2000, dacă nu câştig alegerile, ce voi face după aceea. Am zis că o să produc vin.(...) Nu ştiu ce voi face. Deocamdată sunt pensionar, dacă îmi închei mandatul. O să vorbesc mai relaxat cu dumneavoastră. Deja am emoţii, nu ştiu ce o să scrieţi după", a spus Mugur Isărescu, în urmă cu câteva zile.

Citeste si: Imaginile durerii! Un bărbat a fost îngropat de viu 48 de ore lângă soția moartă după cutremurele din Turcia- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Guvernatorul BNR este pensionar din august 2017 şi tot de atunci primeşte, pe lângă salariu şi pensie. 
Conform declaraţiei de avere depuse de Mugur Isărescu în vara acestui an, pentru perioada septembrie-decembrie 2017 a încasat venituri din pensie în valoare de 37.297 lei, ceea ce înseamnă 9.300 de lei pe lună. Acesta ar fi venitul lunar pe care l-ar obţine lunar Mugur Isărescu când nu va mai fi guvernator.

”Nu este o pensie specială, se aplică pur şi simplu legea pensiilor ca pentru orice contribuabil din ţara asta. Are peste 45 de ani de muncă. Au fost multe variaţii pe cartea de salarii”, a declarat Dan Suciu, prutătorul de cuvânt al BNR în urmă cu ceva timp.
Conform aceleiaşi declaraţii de avere, Mugur Isărescu are un salariu anual ca guvernator în valoare de 787.207 lei, ceea ce înseamnă circa 65.600 de lei pe luna, adică peste 14.000 de euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si