Specialistii spun ca Romania se afla in pericolul de a intra intr-o noua criza financiara. Mugur Isarescu are o alta parere

La 10 ani de la recesiunea din 2008, Romania se afla in pericolul de a intra intr-o noua criza financiara, spun specialistii.

M. P., Tuesday 25 September 2018 , 12:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Specialistii spun ca nivelul inflatiei este la fel de mare ca in 2007, iar datoria publica este de trei ori mai mare decat in 2008.

Citeste si: Un bucurestean castiga un salariu mediu cu 800 de lei mai mult decat alt angajat din tara. Ce salarii sunt in Capitala?

De cealalta parte, guvernatorul BNR Mugur Isarescu vine cu un mesaj prin care linisteste populatia. El sustine ca Romania a acumulat o rezerva importanta.

Citeste si: Lia Olguta Vasilescu spune ca are nevoie de 15 miliarde de lei pentru a sustine noua lege a pensiilor in 2022. Unele pensii pot ajunge si la 8.100 de lei

„Norocul nostru a fost ca am acumulat o rezerva importanta - nu am tinut foarte mult la dogme, nu am lasat cursul sa fie free floating. Rezerva noastra s-a facut, a crescut, inclusiv prin faptul ca am cumparat masiv valuta cand cursul tindea sa se ducă spre 2 lei. Si s-a oprit - am reusit sa-l oprim, intr-adevar, nu la 2,5 - probabil ca ne ajuta mai mult - dar pe la 3,2.”, a precizat Mugur Isarescu, potrivit evz.ro.

Te-ar putea interesa si

Loading...