În urmă cu două zile, opinia publică a fost șocată de cazul unei femei, în vârstă de 66 ani, moartă în condiții incredibile la Spitalul Floreasca Capitală. Pacienta a luat foc pe masa de operații în timpul unei intervenții chirurgicale!!!

Femeia arsă pe masa de operație avea să moară puțin mai târziu, la secția de Arși a spitalului bucureștean, decesul ei fiind confirmat chiar de medicul Mircea Beuran, cel care a coordonat echipa care a făcut operația și care a și finalizat intervenția.

Femeia arsă pe masa de operații a trecut prin situații dure! ”A decedat în Terapie Intensivă, din Secţia de Arşi. Era sub control medical multidisciplinar”

”În intervalul 19.50-20.00, am primit acest semnal că pacienta a decedat. A decedat în Terapie Intensivă, din Secţia de Arşi. Era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere şi evenimentul neplăcut şi nedorit de nimeni, la care s-a supra-adăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depăşească tot efortul medical care s-a făcut”, a declarat Beuran pentru știriletvr.ro

Într-o altă intervenție însă, Ministrul Sănătății transmite că această tragedie trebuie să preîntâmpine astfel de cazuri. "Sperăm să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată și acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât și echipa Ministerului Sănătății, pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului", a spus clar Victor Costache, care a mai specificat și faptul

că deja are un raport al corpului de control care reflectă o ”cascadă de nereguli”.

Femeia arsă pe masa de operații a trecut prin situații dure!”A  dezvoltat o complicaţie catastrofică, post-operatorie precoce”   

Pe de altă parte, femeia arsă pe masa de operații a trecut prin situații dure! În vârstă de 66 de ani, ea suferea de un cancer pancreatic în stadiu avansat, motiv pentru care, dur, dar adevărat, a fost refuzată de alte spitale pentru a fi salvată!!! Mai mult, a mai suferit o intervenție

chirurgicală în urmă cu două săptămâni, în urma căreia a dezvoltat o complicație, ce a dus la hemoragie în stomac și vărsături cu sânge, motiv pentru care a și fost dusă din nou la operația care avea să îi fie fatală. De altfel, colegiul medicilor au și ținut să explice pe larg ce s-a întâmplat în acest caz halucinant.

Citeste si: Revoltător! Copil de 2 ani amenințat de un medic din Satu Mare: "Vine un nene şi te strânge de gât"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Două tinere din Bihor au ajuns în vizorul polițiștilor după ce s-au pozat cu un cerb împușcat

Citeste si: Povestea tragică a unui român stabilit în Italia: s-a întors acasă pentru a petrece sărbătorile de iarnă împreună cu familia, însă a fost omorât în bătaie de un șofer

”Pacientă cu patologie malignă, tratată şi recidivată, refuzată în alte servicii, operată cu aproximativ 10-12 zile înainte de incidentul care face subiectul acestui scandal, dezvoltă o complicaţie catastrofică, post-operatorie precoce hemoragică. Lucrurile se petrec în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi în afara programului, aşa cum survin urgenţele. Titularul pacientei era dr Mircea Beuran.

Faţă de urgenţa hemoragică, ameninţătoare de viaţă, echipa aflată la acel moment lângă pacientă, îşi anunţă şeful care indică reintervenţia chirugicală imediată, cu scopul salvării vieţii pacientei.

Doar cei care nu au participat la astfel de evenimente nu ştiu ce înseamnă o hemoragie exteriorizată pe tubul de dren de peste 1000 de ml, asociată cu  hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin hematemeză şi melenă a pacientei operate cu puţină vreme înainte pentru o neoplazie depăşită chirurgical.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În această situaţie de catastrofă, echipa chirugicală, în absenţa lui Mircea Beuran, demarează procedurile, transferă pacienta la sala de operaţie, instalează dispozitivul operator, aseptizează câmpul cu soluţie alcoolică şi începe intervenţia chirugicală, cunoscând că profesorul urma să sosească de acasă, din clipă în clipă, aşa cum a promis.

Modul, circumstanţele, împrejurările, cauzele pentru care s-a produs incidentul tehnic al combustiei  vor fi  cercetate amănunţit. Împrejurarea în care s-a produs evenimentul, adică, fiind vorba de precipitarea în faţa unei urgenţe vitale, nu poate constitui decât o circumstanţă atenunată în eventualitatea în care cineva s-ar găsi vinovat de faptă”, a spus Dr. Gheorghe Borcean, Preşedinte CMR.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si