Deținuții s-au răsculat luni într-o închisoare din nord-vestul Siriei, în urma unui cutremur mortal, cel puţin 20 de deţinuţi au evadat din închisoarea în care se află în majoritate membri ai grupării Stat Islamic, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul unităţii.

Citește și: Gheorghe Hagi este alături de poporul turc, care a fost devastat de cutremur

Închisoarea poliţiei militare din oraşul Rajo, în apropiere de graniţa cu Turcia, deţine aproximativ 2.000

de deţinuţi, dintre care aproximativ 1.300 sunt suspectaţi a fi luptători ai SI, a precizat sursa. În închisoare sunt deţinuţi şi luptători ai forţelor conduse de kurzi.

Ce spun autoritățile

„După ce a avut loc cutremurul, Rajo a fost afectat, iar deţinuţii au început să se răzvrătească şi au preluat controlul asupra unor părţi ale închisorii", a declarat oficialul de la închisoarea Rajo, care este controlată de facţiuni pro-turce.

Citește și: Profesorul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre cutremurele care au avut loc în Turcia și dacă există probabilitatea ca tragedia să aibă loc și în România

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irinel Columbeanu și Irinuca, interviul anului pentru WOWbiz.ro. Detalii emoționante din culisele revederii de la aeroport- wowbiz.ro

„Aproximativ 20 de deţinuţi au fugit... despre care se crede că sunt militanţi ai SI." Cutremurul cu magnitudinea de 7,8- care a fost urmat de zeci de replici în regiune- a provocat pagube la închisoare, pereţii şi uşile crăpând, a adăugat sursa.

Citește și: Cele mai puternice cutremure produse în România. Cel mai mare seism a avut 7,9 grade

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că nu a putut verifica dacă prizonierii au evadat, dar a confirmat că a existat o revoltă.

Cel puţin 1.444 de persoane au murit luni în Siria în urma cutremurului devastator care a avut epicentrul în sud-vestul Turciei, au declarat guvernul şi salvatorii.

În zonele din nord-vestul ţării aflate sub controlul rebelilor, cel puţin 733 de persoane au fost ucise şi peste 2.100 au fost rănite, potrivit grupului de salvare Căştile Albe. Incidentul din Rajo vine după un atac al SI din decembrie asupra unui complex de securitate din fosta lor capitală siriană de facto Raqa, care viza eliberarea unor colegi jihadişti dintr-o închisoare din această localitate.

Şase membri ai forţelor de securitate conduse de kurzi care controlează zona au fost ucişi în atacul dejucat.

Citește și: Suntem alături de Turcia!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si