Mai multe echipe medicale formate din voluntari intervin în urma celor două cutremure catastrofale din Turcia.
„Imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunitățile din Turcia și din nordul Siriei, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a luat legătura cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ozgur K. Altan pentru a-și exprima solidaritatea și pentru a oferi un sprijin imediat.

Citește și: Turcia cere ajutorul NATO. Bilanțul morților a ajuns la peste 2.300

De asemenea, Ministerul Sănătății este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări și pentru asigurarea evaluării medicale și a consilierii psihologice pentru 10 studenți români care sunt repatriați din regiunea afectată”, se precizează în informarea transmisă de Minister.

Citește și: O româncă povestește despre tragedia din Turcia, locul care este asociat cu Iadul. "Nu știm unde să fugim!"

O româncă povestește despre tragedia din Turcia, locul care este asociat cu Iadul. "Nu știm unde să fugim!"

Gaziantep a fost lovit de două cutremure puternice, iar bilanțul victimelor crește de la o oră la alta. O româncă povestește cum arată Turcia după cutremurele devastatoare.

Cutremurele din Turcia au adus panică în rândul locuitorilor din întreaga țară, iar supraviețuitorii sunt căutați printre dărâmături.
Cristina, o româncă stabilită în Gaziantep, a vorbit cu jurnaliștii de la  WOWBIZ  și a povestit cum arată Iadul de după cutremur.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și:  Mărturiile cutremurătoare ale oamenilor, după seismul din Turcia: ,,Măcar să murim împreună în același loc. A fost singurul lucru care mi-a trecut prin minte''

Oamenii au ieșit în stradă și au încercat să-i salveze pe răniți.
Ultima replică a accentuat și mai tare panica în  rândul locuitorilor, iar aceștia stau în frig sau în mașini de frica altor replici.

"Acum două minute a fost o replică atât de mare, în cât am crezut că o să cadă totul peste noi. Noi am fost în spital, eram la etajul trei, am așteptat să se termine totul și am ieșit afară.

Citește și: Dezastrul din Turcia. Lucian Bode: „Vorbim de dimensiuni apocaliptice ale acestei catastrofe”

Toți pacienții, cei care pot să se miște, sunt afară. Noi am ieșit și stăm în mașină. Este absolut îngrozitor. Nu știm efectiv unde să fugim și ce să facem, iar afară este o vreme teribilă. Lumea este afară, panicată, în ploaie. Este de neimaginat și nu știm ce să facem",  a mărturisit ea, pentru  WOWbiz.ro.

Turcia cere ajutorul NATO. Bilanțul morților a ajuns la peste 2.300

Turcia este la capătul puterilor, după ce azi a fost lovită de un cutremur de mari proporții. Bilanțul deceselor a ajuns la peste 2.300. Țara îndurerată a trimis o solicitare oficială către NATO şi aliaţi pentru asistenţă în gestionarea consecinţelor cutremurului de luni, scrie CNN.

Citește și: Cele mai puternice cutremure produse în România. Cel mai mare seism a avut 7,9 grade

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ankara a solicitat asistenţă şi echipamente medicale, unităţi de căutare şi salvare în mediul urban, precum şi „spitale de campanie complet echipate, rezistente la condiţii meteo extreme, cu personal tehnic pentru asamblare”.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si