Un deținut condamnat la moarte își donează rinichiul unei femei. Ce a transmis bărbatul

Un deținut condamnat la moarte vrea să-și doneze rinichiul unei femei. Ramiro Gonzales cere amânarea execuției pentru realizarea transplantului.

Author: Georgiana Balaban marți 05 iulie 2022 , 20:30

ramiro donează un rinichi

Ramiro este condamnat la pedeapsa cu moartea.

[Sursa foto: Presa străină]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bărbatul este un deținut din Texas. El a fost condamnat la moarte pentru viol și crimă, fapte comise în 2006. În prezent, bărbatul cere amânarea pe un termen de 30 de zile execuției, pentru a-și putea dona rinichiul unei femei.

Citește si: Descoperire terifiantă: un copil, de trei ani, a fost găsit mort în congelator

Ramiro ar trebui să fie executat pe 13 iulie 2022. Totuși, a cerut instanței o amânare, pentru a-și dona un rinichi unei femei care are nevoie de transplant. Instanța din Texas i-a dat pedeapsa capitală după ce a răpit, violat și ucis o fată de 18 ani.

Ce dorință are Ramiro Gonzales

În prezent, deținutul are 39 de ani. În anul 2006 a fost închis şi condamnat la moarte pentru răpirea, violarea şi uciderea din culpă a unei tinere de 18 ani. După peste 15 ani petrecuți în închisoare, el ar urma să fie executat în data de 13 iulie, dar le-a cerut judecătorilor să-i acorde o amânare de 30 de zile a execuției pentru a-şi putea dona organul. Autoritățile au refuzat să-i acorde amânarea, pe motiv că nu este un donator eligibil.

Citește si: Doi vânzători de legume s-au luat la bataie, unul fiind lovit mortal

„La începutul acestui an, domnul Gonzales a solicitat o amânare a condamnării cu scopul de a dona un rinichi. Departamentul de Justiție din Texas a decis însă că acesta nu reprezintă un donator eligibil”, a declarat Amanda Hernandez, un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție din Texas.

În motivul invocat de el, este vorba despre dorința lui de a-și „răscumpăra greșeala” comisă în urmă cu 16 ani.

„Face parte din procesul de ispășire a pedepsei. Când iei ceva atât de prețios, ce poţi să faci pentru a-ţi răscumpăra greşeala? Nimic. Însă este cel mai apropiat lucru de ispăşire pe care îl pot face. Nu spun că salvez viaţa cuiva, doar că nu vreau să o las să moară”, a spus deținutul.

Citește si: Crima care a șocat Italia. Filomena a fost ucisă de fiul adoptiv cu 30 de lovituri de cuțit

Deținutul este sprijinit de preotul Michael Zoosman, care militează împotriva pedepsei cu moartea. Părintele a corespondat cu Gonzales pe parcursul ultimelor luni și susține că acesta a fost dornic să învețe despre ideologia evreiască referitoare la iertare şi pocăinţă.

În ciuda eforturilor deținutului, data execuției lui este aceeași: 13 iulie 2022.

Citește si: Banii din corupție, folosiți pentru fotbalul „la firul ierbii”. Spală banii pe care-i primește FIFA de la justiția americană imaginea fotbalului?| EXCLUSIV


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si