Dexonline a modificat definitiilor a doua cuvinte pentru a ii induce in eroare pe elevii care au vrut sa triseze la simularea evaluarii nationale

Site-ul dezonline.ro a modificat intentionat definitiile a doua cuvinte, care au fost date la simularea evaluarii nationale, pentru a nu ii ajuta pe elevi sa triseze.

Author: V.P. miercuri 15 martie 2017 , 18:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Anul trecut am observat ca lumea a cautat frenetic pe dexonline raspunsuri la o intrebare din examenul de simulare pentru examenele nationale de la clasa a 8-a. In mod curios, cautarile au venit... in timpul examenului, iar cateva chiar inainte de inceperea lui!

Lasam la o parte stupizenia unor oameni de a trisa la un examen de antrenament.

Anul trecut am observat tardiv autofurarea caciulii, dar anul acesta am apucat sa ne organizam nitel", scriu cei de la Dexonline.  

Astfel, pe durata simularilor definitiile pentru cuvintele date la subiecte au fost modificate:

    pretutindenea, pretutindeni → pururi;
    a zari, zarit →a zori, zorit;
    felonie → falosenie (mai mult despre asta la final).

Citeste si: Când începe școala în septembrie 2023? Data la care elevii se întorc la școală după vacanța de vară- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

" Am dedus aceste cuvinte inainte sa apucam sa vedem subiectele, urmarind pur si simplu lista cu cele mai cautate cuvinte, in care acestea se detasau clar. Iar statisticile confirma ca nu ne-am pregatit degeaba! Pentru pretutindeni/ pretutindenea si a zari/ zarit, cautarile au fost distribuite astfel:

    de la 08:00 la 08:59 au fost 9 cautari;
    de la 09:00 la 09:59 au fost 143 de cautari;
    de la 10:00 la 10:59 au fost 171 cautari;
    de la 11:00 la 11:59 au fost 989 cautari.

Acum asteptam cu interes rezultatele examenelor.

In incheiere, doua vorbe despre felonie. Tot inainte de 09:00 dimineata, am observat o crestere a interesului pentru acest cuvânt, care a avut 35 de cautari inainte de 09:00. Am presupus ca este si el parte din subiecte, asa ca i-am "deturnat" si lui definitiile. intre 09:00 si 12:00, cuvântul a mai adunat 335 de cautari. Totusi, nu l-am regasit nicaieri in enuntul subiectelor!

Dupa amiaza, am lamurit si misterul: domnul Andrei Plesu publicase pe blogul sau, chiar azi-dimineata, un articol in care folosea acest cuvânt. Nefericita coincidenta!

Ii multumim lui David pentru ajutorul dat la implementare. Va reamintim pe aceasta cale ca dexonline este software liber si oricine doreste poate programa pentru noi. Oferim la schimb recunostinta si momente hilare ca acesta. Si, ocazional, tricouri", mai scrie pe dexonline.blogspot.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si