Dezastru în Sicilia din cauza coronavirus! ”Azilul de bătrâni e devastat, i-au condamnat pe toți”

Ferită până de curând de epidemia de coronavirus, acum, Sicilia este, la rândul ei devastată de boala care, deja, a răpit mii de oameni din rândul celor vii.

Author: Radu C. Munteanu sâmbătă 28 martie 2020 , 19:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iar o româncă cu strânse legături cu Sicilia a dezvăluit, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, ce s-a petrecut în unul dintre orașele mari ale nsulei, până mai zilele trecute, deloc afectat de pandemia care decimează, acum, umanitatea.

Citeste si: Reportaj marca STIRILEKANALD.RO! Ce se întâmplă în Centrul Vechi după ce au fost închise localurile publice din cauza epidemiei de coronavirus

Citeste si: Restaurantele și shaormeriile, afectate de coronavirus! Brigitte Sfăt se plictisește la fast-food-ul ei

Citeste si: REPORTAJ MARCA STIRILEKANALD.RO! Coronavirusul a lovit-o pe celebra bucătăreasă italiancă Amalia! Afacerea pe care o are în București cu soțul ei, la un pas de prăbușire totală! „Fuge lumea de noi”

Mai exact, susține Amalia Bellantoni, proprietara singurul restaurant sicilian din București, lucrurile s-au înrăutățit brusc în Messina, orașul natal al soțului ei, Domenico. Motivul, susține fosta concurentă de la Chefi la cuțite”, este legat de vacanțele pe care unii și le-au permis în Nordul Italiei, în Alpi, la schi. ”În orașul natal al soțului meu, Messina din Sicilia, un grup de 40 de medici și avocați au venit din vacanță de la schi din nordul Italiei și au contaminat un azil de bătrâni cu 80 persoane cu vârste între 70-80 ani și un spital de excelență neurologic italian. Este criză de maxim nivel în Messina. Noi suntem foarte foarte înspăimântați pentru că toată familia soțului se află în momentul de față în acest focar. Primarul orașului a scos armata pe străzi și a izolat străzile. A introdus niște reguli extreme și nu permite nimănui să iasă din casă până săptămâna viitoare și fac teste la tot orașul. E un dezastru!! Azilul de bătrâni e dezastat, i-au condamnat pe toți, având în vedere că acolo sunt cei mai expuși la noul coronavirus”, ne-a spus, în exclusivitate, Amalia Bellantoni.

 

Coronavirusul le-a despărțit familia

Luna trecută, Amalia și Domenico Bellantoni așteptau ca rudele lor din Italia să vină în România. ”Sora mai mică a soțului meu lucrează, în Sicilia, la câmp și vine adeseori la noi să ne aducă produse făcute de ea. Ne aduce ingrediente pentru pizza, pentru paste, roșii uscate, tot felul... Aici le conservă și avem produsele noastre, așa cum ne dorim, mai ales că ținem la ideea de a rămâne singurul restaurant care folosim exclusiv ingrediente italienești, chiar și cele produse de noi fiind făcute strict după rețeta siciliană. Nu a mai venit, normal, italienii sunt mai atenți când vine vorba de carantine și de chestiuni din astea. Cealaltă cumnată, care a fost cu soțul la un tratament în zona Emiglia Romagna, air acum stau acolo... Așteaptă să treacă problemele și când se liniștesc lucrurile, vor veni. Unul dintre angajașii noștri voia să plece în italia pentru o zi sau două să își vadă mama. A renunțat, chiar dacă este stresat pentru că ea este totuși în vârstă și nu a văzut-o de multă vreme, pentru că trăiește chiar într-o zonă în care au murit oameni de coronavirus...”, povestește Amalia.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si